У Росії аудиторія найвідвідуваніших сайтів перевищила кількість глядачів невеликих телеканалів

2 Листопада 2009
18705
2 Листопада 2009
11:46

У Росії аудиторія найвідвідуваніших сайтів перевищила кількість глядачів невеликих телеканалів

18705
У Росії аудиторія найвідвідуваніших сайтів перевищила кількість глядачів невеликих телеканалів

У Росії інтернет не поступається за популярністю телебаченню. Про це з посиланням на видання DailyOnline повідомляє газета «Дело».

 

Нині денна аудиторія Mail.ru (9,51 мільйони осіб) більша за аудиторію «ТВ центра» (8,59 мільйони осіб), а мережа «В Контакте» (8,69 млн.) популярніша за «Русское радио» (8,25 мільони), ТВ3 (7,45 мільйони) та каналу «Домашний» (6,58 мільони).



При цьому, за даними асоціації комунікативних агентств Росії (АКАР), інтернет-реклама випереджає решту медіаносіїв на 5%. Протягом року телебачення тут втратило 21% надходжень, радіо - 36%, зовнішня реклама - 39%, а рекламні надходження друкованих ЗМІ скоротилися майже вдвічі - на 45%. 

 


При цьому рекламодавці оцінюють нові можливості інтернету обережно. На думку власника LiveInternet Германа Клименка, популярні майданчики пропонують максимально можливий спектр рекламних стратегій, та клієнти не поспішають освоювати передові ідеї та технології.

 

Одним з найперспективніших у Росії вважають відеоформати. Вони цікаві для «телевізійних» рекламодавців та гостро потребують монетизації. «Рекламодавці освоюють звичні для них формати в інтернеті і з подивом розуміють, що можливостей налаштувань рекламних кампаній в інтернеті більше. Можна допустити, що через кілька років прибутки від реклами в відеоконтенті стануть суттєвими і конкуруватимуть за обсягом з класичною на даний момент моделлю контекстної реклами», - прогнозує пан Клименко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18705
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду