Харківські депутати шукають порушень у кінотеатрі «Боммеръ»

31 Жовтня 2009
16009
31 Жовтня 2009
12:31

Харківські депутати шукають порушень у кінотеатрі «Боммеръ»

16009
Харківські депутати шукають порушень у кінотеатрі «Боммеръ»

Ревізію кінотеатру «Боммеръ» почали вчора, 30 жовтня, чиновники і члени профільної комісії харківської облради. Про це повідомляє «Медіапорт». Депутати - серед них були представники управління комунальної власності, члени комісії з питань культури, - інспектували, як керівництво «Боммера» дотримується умов оренди.

 

Але почалася робота комісії з перепалки з активістами громадянської кампанії «Врятувати "Боммеръ"». Молодь вважає, що спочатку чиновники повинні були б відмінити рішення про приватизацію - саме це обіцяла напередодні заступник голови облради - і лише після цього проводити перевірки та вирішувати питання оренди «Боммера».

 

Розмова депутата з активісткою:

Депутат: «Ми маємо право розпоряджатися цією власністю чи не маємо?»

Активістка: «Ви маєте право розпоряджатися».

Депутат: «Ну, от ми й розпоряджаємося власністю! А ви намагаєтеся наші права замінити, там, підписами громадян».

 

Депутати пройшлися по всіх приміщеннях, звірили їх із планом, посиділи у кріслах кінозалу, перевірили, чи на місці обладнання. Кінотеатр - на першому поверсі. Другий зайнято фірмами-суборендаторами. Длкументами на цю суборенду депутати цікавилися особливо. Директор Людмила Чистова пояснює: з управлінням комунальної власності все погоджено. Але тільки спочатку і без уточнення строків.

 

Олена Ковальова, заступник начальника управління комунальної власності облради: «Зведемо всі ці матеріали, проаналізуємо, юристи попрацюють, наше управління, після чого знову всі висновки винесемо на розгляд комісії, для того щоб вони прийняли зважене рішення і вже ініціювали комплексно питання на сесію».

 

Як би там не було, розірвати договір оренди своїм рішенням облрада не може, каже Олена Ковальова. Або за згодою сторін, або через суд, третього на дано. Строк дії договору - ще три роки.

 

Активісти громадського руху із захисту кінотеатру комісії не довіряють. Кажуть: насторожує, що депутати зацікавилися станом комунальної власності лише тепер.

 

Оксана Нестеренко, активістка громадянська кампанії «Врятувати "Боммеръ"»: «Я вважаю, що це тиск на колектив кінотеатру. Чому - зараз шукають існуючих і неіснуючих приводів розірвати договір оренди. Мені здається, що ці перевірки спрямовані на те, щоби прибрати Чистову».

 

Активісти побоюються: змінить облрада директора - і будуть показувати в «Боммері» популярні фільми, як і всюди, заробляти гроші. Для цього навіть продавати кінотеатр не обов'язково.

 

Член комісії сідає в крісло: «Ну що це таке? Що це таке? Як я можу сісти сюди - от я, глядач?».

 

Чия це була ініціатива - продати кінотеатр? Голова облради Сергій Чернов на засіданні сесії підкреслював: облрада включила кінотеатр у список об'єктів на продаж тільки після відповідного листа директора «Боммера». Мовляв, колектив хотів викупити кінотеатр за безцінь, а дізнавшись, скільки він коштує насправді, - відкликав рішення. За словами Людмили Чистової, директора кінотеатру, - все було навпаки.

Людмила Чистова, директор кінотеатру «Боммеръ»: «Я намагалася знайти інвестора, але оскільки мені представили вже в кінці травня потенційного покупця - ще до сесії! - то це було б смішно, розумієте. Я розумію, що раз є покупець, то, значить, є домовленість, і буде продано».

 

Коли депутати й чиновники оголосять результати перевірки? Олена Ковальова, заступник начальника управління власності облради, наразі відповісти не може. Але не виключає, що в понеділок, 2 листопада, висновки буде розглянуто на загальному засіданні комісій облради з питань культури і комунальної власності.

 

«Медіапорт»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16009
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юркові
5308 дн. тому
дякуємо, технічні помилки виправили. пояснення щодо особливості цього кінотеатру ви можете знайти в попередній публікації ТК, присвяченій цій темі. Її вміщено нижче новини під рубрикою "Читайте також".
Юрко
5309 дн. тому
Шановна редакція! Щось останнім часом знизилась якість ваших публікацій.... Статтю про кінотеатр "Боммеръ" вміщено з численними орфографічними помилками. Щиро засмучений цим, це - поперше. Подруге: я - киянин і що собою являє кінотетар - не знаю. То може б вам, панове, слід було б дати коротенький коментар-пояснення: що за фільми демонструються у ньому, чим він відзначається. На цьому слові - бувайте здорові!
mmm
5309 дн. тому
вот уроды... последний нормальный кинотеатр в городе
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду