Вікторія Литвиненко-Ясиновська: «Поки не знаєш, що таке довгограючий серіал - не страшно...»

29 Жовтня 2009
38389
29 Жовтня 2009
17:15

Вікторія Литвиненко-Ясиновська: «Поки не знаєш, що таке довгограючий серіал - не страшно...»

38389
Провідна акторка серіалу «Тільки кохання» про серіал і особисте
Вікторія Литвиненко-Ясиновська: «Поки не знаєш, що таке довгограючий серіал - не страшно...»

Найяскравіша і фатальна жінка на майданчику проекту «1+1», серіалу «Тільки кохання», кароока Вікторія Литвиненко-Ясиновська - природно, головна лиходійка серіалу. Втім, сама вона не вважає свою героїню Альбіну негативним персонажем і впевнена, що кожна жінка готова заради своєї любові йти по трупах.

 

- Взагалі-то серіал мені дається важко. Почалося з того, що на пробах руку зламала.

 

 - Невже просто на пробах треба було виконати якийсь трюк?

Навіть не трюк. Зроблю щиросердне зізнання. Це була моя дурість, лише по дурості так можна було зробити. Була досить експресивна сцена, і я не розрахувала висоту столу. Вдарилася і зламала руку... Це був такого роду знак.

 

- Тобто ваша поява у проекті було нелегкою?

- Спершу вона була звичайною. Мені просто зателефонували з «1+1» і запросили пройти проби. Не було такої людини, яка сказала б мені: «Ось, Віко, я хочу, щоб ти прийшла до мене спробуватися». Просто пройшла на роль у черзі, як усі актори.

 

-Тобто конкурентки у вас були?

Звичайно! На цю роль претендувало багато дівчат. Я навіть не розраховувала, що зніматимусь. Нас було дуже багато. Спершу обрали 10 претенденток, потім з цих десяти залишили трьох. Я потрапила у десятку, потім в трійку. Мене спершу не взяли. Лише згодом зателефонували, я вже почала нову роботу у театрі. Сказали, що терміново треба пройти ще одні проби. Я пройшла, і мене затвердили. Усе було доволі спонтанно.

 

- Навіть зламана рука...

-Це вже абсолютна несподіванка! Коли потім знімали сцену, на якій я пробувалася і зламала руку, я, чесно кажучи, дуже нервувала. Зовсім  не хотілося це повторювати. Тим більше, що я  в житті ніколи нічого не ламала. Коли я приїхала в лікарню, і доктор запитав, як я зламала руку, я розповіла, як вдарилася об стіл А була зима, всі люди - когось собака укусив, хтось посковзнувся, впав. А я просто вдарилася. Це була дуже смішна ситуація. Але трохи прикра.

 

-    Ваша героїня Альбіна - головна лиходійка серіалу...

-Вона не лиходійка. Для мене Альбіна - це борець за своє кохання. У ній є дещо, властиве кожній жінці. Вона начебто негативний персонаж, стерва, проте вона людяна. Адже кожна жінка за кохання готова на все. А вона щиро кохає Дениса. Він симпатичний, красень, а ще у нього є гроші - це межа мрій. Вона діє відкрито, йде напролом. А що їй залишається робити? За свою любов потрібно боротися усілякими методами. Молодець вона.

 

- Тобто деякі риси героїні ви б собі перебрали?

- Скоріше за все, її прямолінійність. Ось її мені не вистачає. Не можу сказати, що ми з моєю героїнею схожі. Просто кожна жінка, яка дивитиметься серіал, знайде в Альбіні щось своє. Я трохи інша. Я так вважаю. Тому що ми ось такі. Я не можу сказати, що вона схожа на мене. Звичайно, ні, тому що я трохи інша людина. І Альбіна не настільки погана, просто вона спочатку не думає, здійснює якісь вчинки, а потім розуміє, що робить...

 

- Ви знаєте, чим завершиться ця історія для вашої героїні?

- Ні, звичайно. Для нас всіх це загадка. Так навіть цікавіше. А якщо цікаво мені, як актрисі, яка виконує цю роль, то, гадаю, має бути цікаво і глядачам.

 

- З вами разом грає маленька дівчинка Аліса, дочка головного героя Дена. Буває таке, що діти задають несподівані питання, на які дорослі іноді не знають, як реагувати?

-Я пам'ятаю лише один випадок. Але не з нашою дівчинкою. Ми знімали школу, і до мене підійшов один хлопчик. Він спитав: «Ви граєте погану тітку?» І я розумію, що якщо скажу, що так, погану, він може подумати, що я теж погана. Тому що діти - це така безпосередність. Вони можуть прямо задавати такі питання, що я розумію, він може повірити, що я дійсно погана. І в якийсь момент я трохи ніяково себе відчула. Я йому відповідаю, що так, я граю погану тітку, але вона не дуже погана. Вона не зовсім погана. Вона може виправитися. А з Алісою у нас все тихо-мирно. Хоча за сюжетом ми з нею не дуже дружимо. Вона ніби відразу розуміє, що я погана тітка. Але, менше з тим, у нас з Алісою все добре. Ми з нею дружимо. З нашою Алісою дружать усі. Дівчинка вона хороша.

 

- Де ви знімалися до серіалу «Тільки кохання»?

-Я знімалася у фільмі Віри Яковенко «Ігри в солдатики». Мені чомусь не приписують його у фільмографію, але це одна з моїх перших серйозних ролей. Хоча вона епізодична, ця роль поставила мене. Я дуже вдячна Вірі, було дуже приємно з нею працювати. Інший фільм, в якому у мене головна роль, називається «Новорічна рідня». Там я грала з Дусею Германовою, ми досить добре попрацювали, знімали його торік. Я задоволена цією роботою. Потім, одна з моїх перших ролей - у фільмі «Найраща подруга». Але це був мій най-найперший фільм. Не можу сказати, що я задоволена цією роботою.

 

- Тобто такий довгограючий проект у вас уперше?

-Так, перша така робота.

 

- Не страшно було братися за такий обсяг?

Спочатку ні, коли не знала, із чим зв'язалася. Коли ти цього не розумієш, і коли тебе ведуть, як теля, то все нормально. Але коли ти усвідомлюєш ці обсяги, що все це надовго, що твоє життя перевертається і  все стає з ніг на голову, все стає інакшим.

 

- Особистого життя немає взагалі?

-В принципі, так. Тому що з ранку до ночі ти знімаєшся. Тому важко з особистим життям. Але, на щастя, моє особисте життя влаштоване і облаштоване.

 

- Але його ж треба підтримувати...

-Підтримувати потрібно, це факт. Тому що все в нашому житті руйнується. Але, слава Богу, у мене чоловік теж актор. Він мене розуміє. Але він чоловік, тож, звичайно, ревнує.

 

-А хто у вас чоловік?

-Роман Ясиновський. Ми разом із першого курсу - вчилися на одному курсі в Карпенка-Карого. Разом по життю, разом працюємо в театрі «Дах». Він більше театральний актор, але, менше з тим, мене розуміє. Проте він чоловік, тож інколи мені доводиться проводити роз'яснювальні бесіди. Цілющі. Кажу: «Ти повинен зрозуміти, я не просто дружина, я актриса. І я в першу чергу була актрисою, коли ти брав мене за дружину». Він каже: «Я все розумію, звичайно. Але коли у тебе буде вільна хвилинка, подзвони мені, будь ласка». Тому що буває, на зйомках тебе закручує: грим, костюм, на майданчик, знову грим, костюм, майданчик, що, рідко дзвониш.

 

- У вас в серіалі є відверті постільні сцени з героєм Олександра Нікітіна. З чоловіком їх обговорюєте?

-Не можу сказати, що я з ним раджуся. Я прагну ці питання вирішувати сама. Щоби вчергове не натискати на больову точку. Гадаю, цього краще не робити. Але він про це знає і каже: «Добре, я нічого дивитися не буду, я нічого не кажу, а ти мені нічого не казала. Щоб зайвий раз завдавати собі болю. Я не зможу це дивитися». І навіть після того, як ми все зняли, він навіть не питає, як все пройшло. Наче нічого й не було.

 

- Ви ще не придумали, як відпочиватимете після цього серіалу?  

-Я так далеко взагалі не дивлюся. Я звикла, що не владна над собою... і якось так усе життя було . І в театрі дуже багато роботи, ми навіть не знаємо графік на тиждень, наприклад. Тому я ніколи не планувала, що робитиму. Це не моє. Я так не вмію. Я звикла все робити спонтанно. Наприклад, хочу піти в кіно, і кажу про це чоловікові, а завтра я до вечора настільки втомлюся, що мені не те що в кіно, ворушитися не хочеться. Тому планувати не можу. Але я думаю, що десь я все-таки відпочину. Але це буде навіть не море, мабуть, гори, може Карпати. Узяти намет. Піднятися якомога вище.

 

- Подихати повітрям, освіжити голову...

-Звичайно. Організм почистити свіжим повітрям. Тому що, коли сидиш у павільйоні, я розумію, здоров'я в мені не додається. Так що, думаю, треба буде провести профілактичне лікування.

 

- Як ви ставитеся до несподіваних подарунків?

-Знаєте, мені більше подобається, коли подарунок робиться несподівано, ніж з якоїсь нагоди. Тому що коли у тебе день народження, ти знаєш, що тобі даруватимуть подарунки... А коли це несподівано, це завжди приємно. Це як в мультику «Просто так».

 

- А траплялося таке в житті?

-Це були такі дрібниці. Чоловік купив мені шкарпетки. Чесне слово, таке було! І мені було настільки приємно, що якби він мені на день народження подарував щось грандіозне, машину, наприклад, мені було б менш приємно. Я би знала, що мені щось подарують, а ось коли така дрібниця. Він приходить і каже: «Віко! Я тобі шкарпетки купив». Це було настільки приємно, що я його розцілувала, і сказала, що це найкращий подарунок. А тим більше теплі шкарпетки, щоб дружина була в теплі і здорова, це взагалі приємно.

 

Інтерв`ю опубліковане на сайті телеканалу «1+1»

 

Фото - www.1plus1.ua

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
www.1plus1.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
38389
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду