Олена Кондратюк проти окремого податку на політичну рекламу

22 Жовтня 2009
19168
22 Жовтня 2009
18:32

Олена Кондратюк проти окремого податку на політичну рекламу

19168
Олена Кондратюк проти окремого податку на політичну рекламу

Незважаючи на задекларовані благі наміри, новели проекту Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо податку на політичну рекламу» (№ 5248) викладено юридично безграмотно. Про це заявила народний депутат, голова підкомітету з питань реклами комітету з питань свободи слова та інформації Олена Кондратюк, коментуючи зареєстрований у парламенті законопроект.

 

Олена Кондратюк зауважує, що вже майже півтора року чекає на свій розгляд у сесійній залі законопроект «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу"» щодо ідентифікації соціальної реклами та регулювання окремих видів рекламної діяльності політичних партій та громадських організацій, котрий було розроблено Комітетом з питань свободи слова та інформації. Цей проект містить відповіді на питання ідентифікації та розмежування соціальної і політичної реклами, звужує можливості для використання засобів соціальної реклами для рекламування політичних партій, їх програм, визначає особливості реклами програм, політичних заходів (діяльності), керівників або членів політичної партії у міжвиборчий період, встановлює граничні обмеження на розмір сум, які можуть витрачатися  громадянином на таку рекламу тощо.

 

«До того ж ці питання вирішуються без немотивованого посилення податкового тиску на учасників рекламного ринку, не створюються колізії з вимогами інших законодавчих актів та не порушується внутрішня логіка Закону України «Про рекламу», у якому абсолютна більшість питань щодо функціонування політичної реклами винесені за межі його правового регулювання, а натомість детально викладені у виборчому законодавстві», - коментує народний депутат Кондратюк бажання своїх колег - ініціаторів законопроекту № 5248 - ввести окреме оподаткування  «політичної реклами» (від двох до п'яти відсотків від вартості послуг за розміщення такої реклами), що на їхню думку  має збільшити надходження до бюджету.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19168
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду