Емір Кустуріца відмовився знімати фільм про війну в Південній Осетії

22 Жовтня 2009
36109
22 Жовтня 2009
09:10

Емір Кустуріца відмовився знімати фільм про війну в Південній Осетії

36109
Емір Кустуріца відмовився знімати фільм про війну в Південній Осетії

Сербський режиссер Емір Кустуріца відмовився знімати фільм про війну в Південній Осетії. Про це повідомляє газета «Сегодня» із посилання на Lenta.ru.

 

У картині мала бути представлена російська версія передісторії війни в Південній Осетії в серпні 2008 року. За основу сценарію планували взяти статті журналістки Фатіми Салказанової.

 

Свою відмову режисер пояснив надмірною зайнятістю: «Я не прийняв цю пропозицію, позаяк на найближчі чотири роки зв'язаний іншими зобов'язаннями».

 

 

Переговори щодо зйомок між паном Кустурицею та Уповноваженим представником Південної Осетії при Президенті Російської Федерації Олександром Тотооновим минулого року.

 

На початку 2009 року режисер побував у Південній Осетії з метою вивчення матеріалів. Під час свого візиту режисер публічно засудив «грузинську агресію».

 

Нині в Грузії проходять зйомки художнього фільму про збройний конфлікт 2008 року за участі американського режисера, автора «Міцного горішка-2» Ренні Харліна. У ролі президента Грузії Михайла Саакашвілі знімається голлівудський актор Енді Гарсіа.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.segodnya.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
36109
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
А
5298 дн. тому
Поважаю. Кустуриця великий режисер, і вивищувати своїм ім'ям російську пропаганду не захотів.
Софокл
5299 дн. тому
Молодець. Талановитий режисер. Шкода було б, якби він поліз у це лайно при Президенті Російської Федерації.
Абдуллаев
5299 дн. тому
Отмазался хитрец. Как пить, есть в Осетии, то время есть, а как кино снять, то уже и обязательства нашлись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду