Нацкомморалі – претендент на правозахисну антипремію «Будяк року-2009»

9 Жовтня 2009
11961
9 Жовтня 2009
12:55

Нацкомморалі – претендент на правозахисну антипремію «Будяк року-2009»

11961
Нацкомморалі – претендент на правозахисну антипремію «Будяк року-2009»

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі є першим претендентом на правозахисну антипремію «Будяк року-2009». Про це повідомляє Українська Гельсінська спілка з прав людини (УГСПЛ).

 

Номінація, в якій НЕК має всі шанси перемогти, називається «За дії щодо придушення свободи вираження поглядів». Відповідну заявку подано за підписом виконавчого директора УГСПЛ Володимира Яворського.

 

Головний аргумент на користь претендента - «систематичні дії, спрямовані на обмеження свободи вираження поглядів через пряму або опосередковану заборону до поширення багатьох видів продукції (в основному, фільмів, телепрограм, книжок тощо)».

 

Як відзначив у тексті пан Яворський, Закон про захист суспільної моралі є дуже не чітким і дозволяє надто широке ситуативне застосування. Рішення Комісії не містять аргументації їх прийняття, а висновки - не оприлюднюються. Не оприлюднені і Нормативні акти Комісії, що обмежують свободу вираження поглядів. До того ж, вони не зареєстровані у Міністерстві юстиції.

 

Виконавчий директор УГСПЛ підкреслює: існує серйозна правова проблема у оскарженні висновків Комісії.

 

«Будяк року» - щорічна українська антипремія, запроваджена УГСПЛ. «Будяком року» відзначають за найбрутальніше порушення прав людини. Мета антипремії -стимулювати суспільну дискусію щодо небезпечних для прав людини тенденцій у вітчизняній правовій системі. Лауреатів «Будяка року» правозахисники оголошують щороку в Міжнародний день захисту прав людини, 10 грудня.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11961
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Lex
5366 дн. тому
Поки "правозахисники" готували будяки, дітей масово гвалтували прямо в Артеку. CENSORED
Lex
5366 дн. тому
Доправозахищались.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду