Харківська ОДА: фінансування газети «Слобідський край» вивчить прокуратура

24 Вересня 2009
24918
24 Вересня 2009
12:15

Харківська ОДА: фінансування газети «Слобідський край» вивчить прокуратура

24918
Харківська ОДА: фінансування газети «Слобідський край» вивчить прокуратура

Представники Харківської облдержадміністрації обіцяють передати матеріали про нецільове використання бюджетних коштів газети «Слобідський край» до прокуратури. Про це повідомляє proUA.

 

В офіційній заяві представники органів влади Харківщини зазначили, що вони мають намір скликати термінові збори, щоб «вирішити долю керівництва офіційної україномовної газети області».

 

На їхню думку, акція протесту співробітників видання невиправдана. Друк учорашнього номера, в якому 6 пальт замість інформаційного наповнення вийшли з написом «Акція протесту», Харківська облдержадміністрація вважає протиправною дією. Представники влади заявляють - фінансування «Слобідського краю» здійснюється «без затримок»:

 

«Нам не зрозумілі претензії, висунуті 16 працівниками підприємства, до обласної державної адміністрації, яка не ухвалювала ніяких рішень про скорочення удвічі фінансування офіційної обласної газети. Подібні заяви зі сторінок ЗМІ є верхом цинізму і непрофесіоналізму з боку керівництва «Слобідського Краю», особливо коли головний редактор щомісячно нараховує сам собі зарплату більше 5,5 тис грн.»

 

За даними начальника Управління Олексія Липчанського, газета сама не виконала більшість антикризових програм, розроблених трудовим колективом. При цьому у 2009 році редакція скоротила тираж та періодичність виходу видання до 8500 екземплярів (2 рази на тиждень, 28 шпальт), тоді як 2009 року до друку надходило 9300 екземплярів (3 рази на тиждень, 44 шпальти). В той же час, за даними пана Липчанського, заробітна плата співробітників редакції залишилася «практично колишньою».

 

Дії колективу редакції представники облдержадміністрації назвали цинічною спробою зберегти власний рівень життя за рахунок бюджетних коштів, зниження рівня інформування населення області та якості журналістських матеріалів.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24918
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ніна
5483 дн. тому
кому все таки перейшла дорогу скромна, тиха газета, яка ніколи не гладила владу проти шерсті?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду