Начальник податкової Віктор Чабан: Ми вже не боїмося

25 Листопада 2004
915
25 Листопада 2004
18:21

Начальник податкової Віктор Чабан: Ми вже не боїмося

915
Віктор Чабан, керівник податкової Стрия у Львівській податковій, першим з керівників податкової публічно виступив проти фальсифікації виборів.
Начальник податкової Віктор Чабан: Ми вже не боїмося
-Наскільки важко було працювати у відомстві з такою неоднозначною репутацією у регіоні з такими однозначними політичними преференціями?

-Основним нашим завданням було і є виконання бюджету. Але керівництво ДПА, начальник районної Державної податкової інспекції України поставили нас в передвиборну кампанію. Ми, податківці Львівщини не дозволимо нікому вибирати майбутнє наших дітей. Зі мною повністю солідарний весь колектив очолюваної мною інспекції і це була їхня воля виступити з такою заявою. Нас підтримують практично всі колективи податкової служби у Львівській області і половина заступників голови ДПА у області. Щоправда, поки це тільки в душі. Вони всі бояться. А ми вже не боїмося. Ми твердо віримо, що колесо історії назад повороту не має.

-У вас були послідовники?

-Ми зробили свій виступ вчора. Сьогодні мені приносять електронні листи з інших інспекцій з такими самими зверненнями. Що вибори фальсифіковані, а народ підтримує Віктора Ющенка. Їх вже сімнадцять.

-Була інформація про політичні переслідування прихильників Ющенка у Вашому регіоні…

-До того часу, коли я став начальником – може такі випадки і були. З того часу коли я прийшов на цю посаду такого бути вже не могло. Зараз на мене тиснуть керівники обласної ДПА. На мене і мого першого заступника, начальника податкової міліції Євгена Приндака.

-Що вони хочуть?

-Вони хочуть щоб ми забрали колектив з мітингу і приїхали в обласну ДПА. Але ми знаєм, що як приїдем туди, то вже то не виїдем.

Ви вважаєте, що вас заарештують?

-Так. Нас звинуватять у всіх гріхах. Коли Мирослав Хом’як сказав їхати нам в область, ми не боялися. Ми вже йшли сідати в машину, щоб їхати туди. Але співробітники буквально нас не пустили. І через півгодини чотири тисячі людей підтримали нас і сказали, що народ з нами.

-То склад ДПА, виявляється, неоднорідний не зважаючи на всі кадрові чистки?

-Всі працівники податкової служби є дітьми своїх батьків. Тому попри тиск правда виявилась сильнішою.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
журналістська ініціатива «Правда переможе!»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
915
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду