Україна може опинитися в міжнародній ізоляції, якщо не скасує результат виборів Президента

25 Листопада 2004
513
25 Листопада 2004
17:06

Україна може опинитися в міжнародній ізоляції, якщо не скасує результат виборів Президента

513
Наразі найжорсткіше відреагували Сполучені Штати.
Україна може опинитися в міжнародній ізоляції, якщо не скасує результат виборів Президента
Держсекретар Колін Пауелл відразу після офіційного проголошення в середу Віктора Януковича президентом заявив: “Вашингтон не може вважати результати виборів в Україні легітимними”. Причина – вибори не відповідали міжнародним стандартам, до того ж, влада не провела розслідування чисельних повідомлень щодо фальсифікацій. Повідомлень, які, на думку Пауєлла, заслуговують на довіру.

Єдиний вихід – вважають в Білому Домі, - повний перегляд результатів голосування. Пауєлл підкреслив, що час виправити ситуацію все ще є. Якими можуть бути наслідки у разі відмови Києва щось робити – не важко здогадатись. Ще напередодні виборів Джордж Буш попередив у листі особисто президента Кучму – якщо він виявиться не спроможним забезпечити проведення в державі демократичних виборів, США переглянуть свої відносини з Україною.

Перш за все, це, напевно, означатиме економічні санкції, та жорсткіший візовий режим. До того ж, як повідомили в держдепартаменті США, Білий Дім переслідуватеме особисто тих, хто відповідальний за фальсифікацію виборів. В тому числі –Кучму, Януковича та інших. Йдесться, зокрема, про блокування рахунків цих людей по всьому світові.

Переглянути результати виборів закликала і Канада. Оттава відмовилася визнати Віктора Януковича українським президентом, та попередила, що давні дружні стосунки двох країн зараз під загрозою. “Беручи до уваги повідомлення від міжнародних, зокрема канадських спостерігачів щодо значних фальсифікацій під час виборів, уряд Канади не може вважати результати, які проголосила Центральни Виборча Комісія, такими, що відповідають волі українського народа” – таку позицію оприлюднила заступник пре’єр-міністра Ен Мак’Лін.

Європейський Союз попередив про серьозні наслідки для європейського майбутнього України, якщо Києв на зможе дати пояснення щодо виборів. Коміссар ЄС з питань міжнародної політики Хав’єр Солана закликав український уряд та опозицію знайти рішення за столом переговорів. Німеччина та Естонія ваважають, що Брюсель має діяти, аби захистити демократію в Україні.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
журналістська ініціатива «Правда переможе!»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
513
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду