Юрій Луценко розбиратиметься особисто, чому політичного біженця журналіста Косвінцева міліція відправляє до Росії

18 Вересня 2009
20259
18 Вересня 2009
14:00

Юрій Луценко розбиратиметься особисто, чому політичного біженця журналіста Косвінцева міліція відправляє до Росії

20259
Юрій Луценко розбиратиметься особисто, чому політичного біженця журналіста Косвінцева міліція відправляє до Росії

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко тепер особисто контролюватиме «справу російського журналіста» Олександра Косвінцева, який отримав в Україні статус біженця, повідомляє «Главред» з посиланням на Лігу. Це трапилося після того, як у ЗМІ, а потім під час сесії Львівської міськради прозвучали звинувачення на дії МВС щодо Олександра Косвінцева.

 

14 вересня 2009 року в Деснянському районному відділенні внутрішніх справ Києва викликали на допит російського журналіста, біженця Олександра Косвінцева. Незважаючи на посвідчення біженця, яке пред'явив Олександр, з журналіста взяли розписку про те, що він зобов'язується виїхати в Росію і перейти в розпорядження російської міліції.

 

Олександр Косвінцев повідомив «Детектор медіа», що це був не просто допит. «Допрос - это когда приносят повестку. А тут было самое настоящее задержание. Пришел милиционер и пригласил меня в отделение. Мне нужно было забрать маленькую дочь со школы, так он меня сопровождал в школу. Я уже подал жалобу на незаконные действия начальника Деснянского отделения внутренних дел, в городскую прокуратуру, а также в Госкомнацрелигий», - сказав Олександр. Він також розповів, що розписку підписав під тиском.

 

Радник міністра внутрішніх справ Катерина Левченко заявила, що «ця ситуація під особистим контролем Юрія Луценка», додавши, що за цими фактами проводиться службова перевірка, пише сайт «Ліга».  

 

Нагадаємо, що у лютому 2007 року російський журналіст, кореспондент опозиційної «Нової газети» Олександр Косвінцев попросив політичного притулку в Україні. І незабаром його отримав у Львові. Згодом до нього в Україну приїхали дружина й донька.

Олександр працював заступником головного редактора газети «Вечірні вісті», наразі за його словами він безробітний.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20259
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду