Лауреатами фестивалю «Кришталеві джерела» стали близько 40 дитячих телерадіостудій

17 Вересня 2009
10145
17 Вересня 2009
15:20

Лауреатами фестивалю «Кришталеві джерела» стали близько 40 дитячих телерадіостудій

10145
Лауреатами фестивалю «Кришталеві джерела» стали близько 40 дитячих телерадіостудій

У селищі Штормовому Сакського району Автономної Республіки Крим завершився 19-й Міжнародний дитячий, молодіжний фестиваль аудіовізуальних мистецтв «Кришталеві джерела - 2009». Про це на брифінгу 16 вересня повідомив голова оргкомітету фестивалю, член Національної ради Віталій Шевченко.

 

Засновниками «Кришталевих джерел», крім Національної ради, є  три міністерства: освіти і науки, у справах сім'ї, молоді та спорту, культури і туризму, а також національні спілки кінематографістів і фотохудожників та асоціація діячів кіномистецтва і педагогіки. «На жаль, цього року зовсім не було виділено бюджетних коштів. Фактично фестиваль проведений фінансово силами громадських організацій. Головний спонсор - ГО "Вся Україна", яка надала 80 тис. гривень», - повідомив Віталій Шевченко.

 

Учасниками фінальної частини фестивалю, яка тривала сім днів у Криму, стали 95 осіб - діти і дорослі, які працюють з ними. Загалом до участі в конкурсі були запрошені школярі молодшої, середньої та старшої вікової груп, члени дитячих і молодіжних мистецьких об'єднань при освітніх закладах і телерадіокомпаніях, студіях-виробниках, які подали понад 600 робіт.

 

Роботи розглядалися в номінаціях кіно-, теле-, радіо- та фотомистецтва. У галузі кіно лауреатами стали студія «Ракурс» (Верхньодніпровськ), «Комікс» (Харків), «Жайвір» (Кіровоград), «Крок» (Київ), Кіровоградська ОДТРК, телестудія Гребінки (Полтавська обл.). У телебаченні - студія «Юнь» палацу школярів (Київ), «Рожевий слон» (Допропілля, Донецька обл.), «Контакти» (Карлівка, Полтавська обл.), «Візит» (Кременчук, Полтавська обл.), «Луч» (Красний Луч, Луганська обл.), «Індиго» (Саки, Крим), Севастопольська ДТРК, «Академ-ТВ» (Суми), Харківська ОДТРК. У галузі радіо - Криворізьке міське телебачення і радіо, студія «Слово і час» (Сарни, Рівненська обл.), «Символи» (Чернівці), Тернопільська ОДТРК, Волинська ОДТРК, «Західна столиця» (Львів), «Бриз» (Севастополь). У фотомистецтві перемогли 17 лауреатів з Донецька, Чернівців, Тернополя, Івано-Франківська, Луцька.

 

Спеціальні відзнаки організаторів отримали дитяча студія «Слово і час» (Сарни, Рівненська обл.), кіноцентр «Веселка» (Дніпропетровськ), компанія «Тисмениця» (Івано-Франківськ).

 

«Більшість учасників фестивалю - це талановиті діти, які потім ідуть працювати у сферу аудіовізуальних мистецтв. Така тенденція вже встановилася», - відзначив Віталій Шевченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10145
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду