Облрада Одеси просить запровадити цензуру на телебаченні та в інтернеті

14 Вересня 2009
25742
14 Вересня 2009
12:36

Облрада Одеси просить запровадити цензуру на телебаченні та в інтернеті

25742
Облрада Одеси просить запровадити цензуру на телебаченні та в інтернеті

Облрада Одеси просить ввести цензуру на телебаченні та в інтернеті. Про це повідомляє «Корреспондент» із посиланням на «Українські новини».

 

Відповідне звернення прийняли на сесії 11 вересня. Мета - покращення суспільної моралі. На думку облради, «в суспільстві явні проблеми із мораллю та духовністю через вплив інформаційного простору, що несе загрозу моральності».

 

Депутати Одеської облради проголосували за введення нових критеріїв оцінювання теле- і кінопродукції в ефірі загальнодоступних каналів, у тому числі кабельних. Зокрема вони наполягають на законодавчому закріпленні механізму державного контролю за обігом інформації в мережі інтернет - «для обмеження доступу українських користувачів до сайтів, що пропагандують людиноненависництво, жорстокість та порнографію».

 

Крім того, на сесії йшлося про необхідність заборонити рекламу тютюнових та алкогольних і слабоалкогольних напоїв.

 

Раніше віце-прем`єр міністр Іван Васюник заявляв, що в інформаційному просторі спостерігається тенденція спаду морально-етичного рівня. Однак наголосив, що попри дані соціологічних опитувань, які свідчать про бажання більшості українців запровадити цензуру в ЗМІ, влада в жодному разі не застосовуватиме таких заходів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25742
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алегарф
5344 дн. тому
Голос вопиющего в пустыне.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду