150 дипломатів закликають визнати Президентом Ющенка

23 Листопада 2004
1056
23 Листопада 2004
19:58

150 дипломатів закликають визнати Президентом Ющенка

1056
Більше півтори сотні дипломатів підписали заяву, в який закликали визнати обраним Президентом України Віктора Ющенка.
150 дипломатів закликають визнати Президентом Ющенка
“Ми не можемо мовчки спостерігати за ситуацією, яка здатна поставити під сумнів демократичний розвиток України, звести нанівець багаторічні зусилля з повернення нашого народу до Європи і, врешті, призвести до міжнародної ізоляції держави”, - йдеться в заяві, яку оприлюднив в прес-центрі Віктора Ющенка речник Міністерства закордонних справ Маркіян Лубківський.

“У момент істини для мільйонів наших співвітчизників державу повинен очолити лідер, який має справжній мандат довіри Українського народу і чий особистий моральний авторитет буде визначальним для зміцнення авторитету і ролі України у світі”, - каже заява.

Дипломати, що підписали заяву, мають намір чесно та фахово виконувати свої обов’язки.

Кореспондент журналістської ініціативи “Правда переможе” Єгор Соболєв взяв інтерв’ю у Лубківського:

Що спонукало Вас до такого вчинку?

Головний мотив – це турбота про майбутнє нашої держави. Дбаючи про те, щоб Україна існувала як держава, дбаючи про те, щоб Україну визнавали і поважали на міжнародній арені, ми зробили таку заяву.

Чому Ви вважаєте, що такі вибори можуть призвести до міжнародної ізоляції України?

Не секрет, яка реакція надходить з боку міжнародного співтовариства. Ми сподіваємося, що заяви США, ОБСЄ, інших країн будуть прийняті до уваги не тільки нами, але й нашою державою.

Чим ризикує Україна, якщо в такій спосіб проголошений Президентом Янукович стане Президентом?

Я не хотів би відповідати на гіпотетичні запитання. Я можу з впевненістю говорити, яким буде шлях України, якщо Президентом буде визнаний Віктор Ющенко. Цей шлях однозначно у Європі.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1056
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду