Україна замало присутня у медіа-просторі Польщі

9 Вересня 2009
21646
9 Вересня 2009
09:30

Україна замало присутня у медіа-просторі Польщі

21646
Польські ЗМІ часто не мають кореспондентів в Україні й це дає можливість пропагувати ідеї, які шкодять українсько-польському порозумінню. Про це розповіла редактор журналу «Нова Східна Європа» Малгожата Ноцунь.
Україна замало присутня у медіа-просторі Польщі

Україна ще мало присутня у польському медіа-просторі. В цьому впевнена редактор часопису «Нова східна Європа» Малгожата Ноцунь. Саме тому цей двомісячник, який  раніше відокремився від газети Tygodnik Powszechny, спеціалізується на проблемах, які стосуються й України.

 

З Москви про події в Україні

 

«Парадоксально, але ще після падіння комунізму найважливіші ЗМІ Польщі, такі як Gazeta Wyborcza, польське телебачення й радіо, мали своїх кореспондентів у  Москві, в Мінську та Києві. Сьогодні ж мають одного журналіста в Москві, і до його завдань входить висвітлення ситуації в Україні, Білорусі, Росії та на Кавказі», - розповіла Ноцунь.

 

За словами журналістки, інформація, що потрапляє до Польщі про події в Україні, як правило, компіляція з інтернету, є другорядною. Ноцунь скаржиться, що бракує інформації з першоджерел. Редактор називає це трагедією, адже, якщо польські журналісти не перебувають постійно в Україні, рідко її відвідують, то їм складно змальовувати ті проблеми, з якими стикаються сусіди.

 

Старі образи заважають порозумінню

 

Редактор «Нової Східної Європи» говорить, що в Польщі активно діють політсили, які хочуть, щоби Україна  визнала свою провину за вбивство польських громадян перед і в часи Другої світової війни: «Це та проблема, що ми не можемо забути якісь образи і перейти у площину порозуміння».

 

Ольга Веснянка, радіо «Німецька хвиля»

Фото - http://www.dw-world.de

 



Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ольга Веснянка, радіо «Німецька хвиля»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21646
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду