НЕК: телесеріал «Щасливі разом» не поважає батьків, принижує особистість і шкодить неповнолітнім

9 Вересня 2009
13825
9 Вересня 2009
11:01

НЕК: телесеріал «Щасливі разом» не поважає батьків, принижує особистість і шкодить неповнолітнім

13825
НЕК: телесеріал «Щасливі разом» не поважає батьків, принижує особистість і шкодить неповнолітнім

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі визнала, що частини телесеріалу «Щасливі разом», що демонструвалися на  Новому каналі з 1 по 16 червня 2009 (о 21-й годині 20 хв.), містять ознаки неповаги до батьків, приниження особистості та можуть зашкодити фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх та молоді. Про це йдеться у рішенні №8 від 27 серпня 2009 року.

 

НЕК має намір просити Національну раду України з питань телебачення та радіомовлення надати на дослідження відеозапис серій телесеріалу «Щасливі разом», які демонструвалися в ефірі Нового протягом серпня 2009 року.

 

Також експертна комісія звертатиметься на предмет з'ясування впливу досліджуваних серій телесеріалу «Щасливі разом» на психічний та моральний розвиток дітей та молоді до:

-  Інституту психології імені Г. С. Костюка Академії педагогічних наук України;

- Українського науково-дослідного інституту соціальної та судової психіатрії МОЗ України;

- Академії педагогічних наук України;

- Інституту проблем виховання АПН України;

- Інституту вивчення проблем злочинності Академії правових наук України;

- Професійної асоціації дитячих аналітичних психологів;

- Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда - Україна».

 

Коли апарат НЕК узагальнить висновки фахівців, це питання ще раз винесуть на розгляд Національної комісії, на яке запросять і керівництво ЗАТ «Новий канал».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13825
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
націоналіст
5345 дн. тому
А чи змогло б телекритівське товариство влаштувати громадську люстрацію членів НЕК? Думаю, що було б цікаво знати не тільки їхню партійну, громадську та всяку іншу діяльність в радянський час, а й конкретні моральні вчинки та IQ.
Алегарф
5345 дн. тому
2 Anna Такая молодая - и уже домохозяйка : /
Anna
5346 дн. тому
С-М-Е-Ш-Н-О?!?!?! Так все-таки кому-то действительно смешно?!?! Скажу честно, последние полгода в силу обстоятельств я присоединилась к армии домохозяек. Соответственно, поглощаю сериальное варево. И именно на "Новом". Начиная с "Друзей" до "Кадетов" с "Папиными дочками". Они создают мне хорошее настроение. И только "Счастливы вместе" это настроение убивает наповал. Даже не знаю, с чем сравнить эту тупость. Не смешно. Вообще.
Алегарф
5346 дн. тому
Хорошо, Леся, "манипуляторов человеческим сознанием".
soe
5346 дн. тому
коли цих [censored] вже заберуть в дурку... в них ще й гумором погано, не тільки зі смаком. цікаво, який в них середнй IQ в НЕКу...
Алегарф
5346 дн. тому
2 Denis Bulakh Во-во! Плюс предусмотрительно занята эта специфическая ниша от разного рода роднянских и прочих РЕАЛЬНЫХ CENSORED.
Denis Bulakh
5346 дн. тому
Да сериал наоборот высмеивает, показывает, куда катятся наши семейные ценности. Показывает, как не должно быть. Смеемся, значит - осуждаем! Не поддерживаю НацКомиссию. Сериал реально очень стебный, хотя сериалы я не люблю. Как и телевизор, в принципе, в целом :)
edelyveys
5346 дн. тому
Полностью согласна. Смешно, потому что глупо, а так никаких примеров уважения и взаимопонимания в семье, чего так часто не хватает.
Алегарф
5346 дн. тому
Да, не всем ещё понятно, зачем Газпром спецом финансирует производство этих дебильных сериалов и телепередач на ТНТ...
Текущий
5346 дн. тому
Запретили бы уже все сериалы оптом. А то растягивают удовольствие.
jn
5346 дн. тому
от і виростуть, дивлячись дибільні серіали нові кокотюхи....
Лилу
5346 дн. тому
В Украине становится страшно жить.
кокотюха
5346 дн. тому
А кого поважає НЕК? І щоможе вплинутина їхній психічний та моральний стан? Як би так стриматися, аби не вжити слово дебіли...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду