Несподіваний результат І півріччя у США: рекламні витрати на інтернет впали, на кабельне ТБ – зросли

3 Вересня 2009
17265
3 Вересня 2009
12:33

Несподіваний результат І півріччя у США: рекламні витрати на інтернет впали, на кабельне ТБ – зросли

17265
Несподіваний результат І півріччя у США: рекламні витрати на інтернет впали, на кабельне ТБ – зросли

«Сюрприз: перша половина 2009 року виявилася для медіаринку важчою, ніж очікувалося», – пише Advertising Age. За даними дослідницької компанії Nielsen, вимірювані рекламні витрати у США впали загалом на 15,4% ($10,3 млрд) у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року – до $56,9 млрд. З такими результатами грудневі прогнози щодо загально річного падіння у 0,2% виглядають малоймовірними, вважає видання.

 

Єдиним медіа, що показало зростання, виявилося кабельне телебачення. Його рекламні доходи зросли на 1,5%. При цьому витрати, спрямовані за іспаномовних громадян, показали зростання 0,6%, а реклама, чиєю цільовою аудиторію є афроамериканці, – на 14,3%. Ефірні телеканали показали падіння 7%.

 

Можливо, найбільш шокуючим є результат інтернету. З 2002 року він уперше показав зниження рекламних доходів – на 1%. Хоча слід зважити на те, що Nielsen не вимірює платний пошук та текстові оголошення. Однак попередні доклади від Interactive Advertising Bureau та звіти Google і Microsoft про прибутки першого півріччя також вимальовують негативну картину для вебу. Відповідно до даних IAB, у першому кварталі онлайн-реклама впала на 5% до $5.48 млрд.

 

Рекламні доходи локальних газет впали на 13,2%, аутдору – на 14,9%, національних журналів – на 21,2%, національних газет - на 22,8%.

 

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17265
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду