Що влада готує в ніч виборів? Витік протоколу зборів у Медведчука

21 Жовтня 2004
947
21 Жовтня 2004
15:26

Що влада готує в ніч виборів? Витік протоколу зборів у Медведчука

947
Останні події в Україні дедалі більше переконують – ніч виборів стане вирішальним моментом політичної війни. Готується опозиція і влада. Дещо проливає світло на плани Банкової в цю ніч протокол зборів у адміністрації президента, який потрапив до "Української правди".
Що влада готує в ніч виборів? Витік протоколу зборів у Медведчука
Очевидно, що нарада відбувалася під головуванням Медведчука. Що показово – у ній брали участь як українські політтехнологи (Погребинський, Левенець), так і громадяни іншої держави (Шувалов). Також дуже цікаво побачити серед учасників наради поруч із начальником держканалу УТ-1 також і керівників начебто незалежних телеканалів (Оселедчик від "1+1" та Мустафін від "Інтеру").

Крім того, непересічна місія і у радника прем'єра Прутника – він буде куратором висвітлення подій у ніч виборів у трьох провідних інформагенціях держави. А "генерувати" ці повідомлення буде політтехнолог Левенець і начальник інформуправління адміністрації президента Васильєв.

Також цей чиновник із АП має організувати взаємодію прес-служб штабу Януковича, ЦВК і силових відомств (до речі, чи не дивно, що в цьому переліку виявилося Міністерство надзвичайних ситуацій – готуємося до вибухів?).

Васильєву також випала місія спрямовувати інформацію, підготовлену штабом влади, у закордонні ЗМІ.

Одна фраза у протоколі засідання показує, як влада збирається трактувати події у день голосування. Дуже нагадує висновок спостерігачів від СНД на нещодавніх виборах диктатора в Білорусі – були "отдельные незначительные нарушения, но в целом прошли нормально".

Відповідають за цей напрям: радник Медведчука Погребинський, той же Васильєв і Левенець – один із активістів штабу Кучми в 1999.

На цьому фоні не виглядає як щось надзвичайне і теза про те, що список людей, які коментуватимуть вибори, визначатиме АП.

Ну, і ще один цікавий ньюанс. Всі пам'ятають активне висвітлення на каналах Медведчука рейтингів у останній день, коли їх можна було оприлюднювати. Це теж був один із моментів плану влади, який готувався заздалегідь.

Як відомо, у той день було повідомлено про фантастичний відрив Януковича від Ющенка. Саме на базі цих рейтингів влада переконуватиме, що оголошена нею перемога Януковича є об'єктивною.

Зайвим буде говорити про те, що цей протокол є демонстрацією порушення владою закону – хоча б за статтею Кримінального кодексу перешкоджання діяльності ЗМІ. Цим уже нікого в Україні не здивуєш.

Текст протоколу зборів у Медведчука подається в оригіналі:

По результатам совещания

12 октября 14.00

М. Погребинскому

И.Шувалову

Подготовить план мероприятий для освещения в СМИ 13,14,15 октября рейтингов кандидатов.

Ю.Левенцу

Э.Прутнику

Подготовить полный таймер освещения событий 31 октября и 1 ноября.

Подготовить план коммуникаций 31 октября и 1 ноября между ключевыми фигурами штаба и информационными службами СМИ.

А. Савенку

А. Мустафину

В.Оселедчику

Подготовить план вещания телеканалов: день 31 октября – ночь с 31 октября на 1 ноября - день 1 ноября 2004 г.

Срок - до 12.00 14 октября 2004 г.

А.Серому

А. Савенку

А. Мустафину

В.Оселедчику

Подготовить ролики для агитации населения принимать участие в голосовании.

Ю.Левенцу

С.Васильеву

Разработать механизм генерирования информационных сообщений о ходе выборов для их загрузки информационным агентствам.

С.Васильеву

Подготовить механизм взаимодействия 31 октября и 1 ноября пресс-служб штаба, ЦИК, МВД, МЧС, штаба наблюдателей, направления информационных потоков и поступления информации в СМИ (включая зарубежные) о ходе голосования, в том числе результатов экзит-полов.

М.Погребинскому

С.Васильеву

Ю.Левенцу

Подготовить информационную картину хода голосования (есть отдельные незначительные нарушения, но в целом выборы прошли нормально) для использования в регионах 31 октября и 1 ноября.

М.Погребинскому

Ю.Левенцу

Подготовить список лиц для выступлений и комментариев в ночь с 31 октября по 1 ноября.

Подготовить предложения и отработать вопросы по использованию Украинского Дома 31 октября и 1 ноября.

Э.Прутнику

Отработать вопросы освещения событий 31 октября и 1 ноября с информационными агентствами "Интерфакс-Украина", "Укринформ", "Українські новини".

12 октября 2004 г.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
pravda,com,ua/">"УП"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
947
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду