Deutsche Welle та TVP Polonia зняли фільм про Другу світову війну

28 Серпня 2009
15141
28 Серпня 2009
11:26

Deutsche Welle та TVP Polonia зняли фільм про Другу світову війну

15141
Deutsche Welle та TVP Polonia зняли фільм про Другу світову війну

Німецька медіакомпанія Deutsche Welle та польский телеканал TVP Polonia зняли документальний фільм «Напад Гітлера - як почалась Друга світова». Про це повідомляє «Газета по-киевски» із посиланням на Deutsche Welle-World.

 

У стрічці подано маловідомі факти про напад Німеччини на Польщу у 1939 році. Зокрема, йдеться про те, що перша битва Другої світової відбулася, коли люфтваффе розбомбили містечко Велунь (Wielun). А вже потім німецький учбовий броненосець «Шлезвіг-Гольштейн» відкрив вогонь по польскому гарнізону у Вестерплатті в Данцігу (нині Гданьск).

 

Це перша спільна робота німецьких та польських режисерів. Німецьку сторону представляють Петер Барделе (Peter Bardehle) та Надін Клеменс (Nadine Klemens), польську - Міхал Неканда-Трепка (Michal Nekanda-Trepka) та Ян Стренковськи (Jan Strekowski).

 

Прем`єра стрічки відбулася 26 серпня у Польскому институті в Берлині, за участі посла Польщі в ФРН Марека Правди (Marek Prawda).

 

Широкому колу глядачів фільм презентують в ефірі DW-TV та на сайті Deutsche Welle.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15141
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду