Тому що комедіант - погляд різних мовних редакцій Euronews

27 Вересня 2004
1055
27 Вересня 2004
10:17

Тому що комедіант - погляд різних мовних редакцій Euronews

1055
"Президентська кампанія в Україні набула сьогодні характеру справжньої комедії дел`арте, в головній ролі в якій виступив прем`єр-міністр Віктор Янукович",- французька редакція Єврон'юс. Коментар про висвітлення каналом Euronews "теракту" проти Януковича від нашого активіста, який мешкає в Парижі.
Тому що комедіант - погляд різних мовних редакцій Euronews
24 вересня інцидент з Віктором Януковичем в Івано-Франківську було показано у випусках новин інформаційного каналу Єврон`юс, який веде свої трансляції на семи європейських мовах: англійській, німецькій, французькій, іспанській, італійській, португальській та російській.

Уповільнені кадри, аналогічні до тих, які було показано на “5 каналі”, зобразили українського прем`єра як поганого актора, який з деяким запізненням і неприродньо повалився на землю після того, як в нього (в куртку з правого боку) влучили яйцем.

Відповідно до практики, яка склалася на Єврон`юс, кожна мовна редакція виробляє свій текст супроводу відеосюжету.

Французька редакція каналу, зокрема, зазначила, що “президентська кампанія в Україні набула сьогодні характеру справжньої комедії дел`арте, в головній ролі в якій виступив прем`єр-міністр Віктор Янукович: уражений предметом на виході з автобусу, який повалив його на землю, якщо не брати до уваги те, що цим предметом виявилося ... яйце. І як засвідчують кадри, зняті на відеокамеру, пройшов якийсь час між моментом, коли об міністра розбилося яйце і моментом, коли той “звалився”.

У свою чергу, англійська редакція Єврон`юс прийшла до висновку, що “або курячі яйця в Україні особливо важкі, або в кампанії, яку характеризують брудні махінації, відбулося те, що політично відповідає удаваному падінню в штрафному майданчику”.

Найбільш обережна у своєму коментарі, російська редакція каналу відзначила, що “згідно зі словами представників Віктора Януковича, в нього влучили важкі предмети – говорять про камені та акумулятор від телекамери, проте віднайти їх на телекадрах не вдається”.

Le premier ministre ukrainien, victime d'un "jet d'oeuf", à l'hôpital

On savait la campagne ukrainienne pour l'élection présidentielle mouvementée. Aujourd'hui elle a franchement pris des allures de commedia dell'arte. Dans le rôle principal, Viktor Ianoukovitch le Premier ministre et candidat le mieux placé. Il s'est retrouvé face aux partisans de son principal adversaire. -qui lui affirmait la semaine dernière avoir été victime d'une tentative d'empoisonnement par son rival. Cette fois c'est le Premier ministre la victime : touché par un projectile à sa descente d'autobus. Ce qui a mis l'homme à terre, sauf que le projectile en question s'est avéré être... un oeuf. Et que comme l'ont prouvé les images d'une caméra, il y a eu un décalage entre le moment où le ministre a reçu l'œuf et celui où il s'est "effondré".Plusieurs versions se sont succédées, les autorités ont même affirmé qu'il avait été touché par un objet contondant. Rendant ses adversaires responsables de cette "agression" Ianoukovitch a été transporté brièvement à l'hôpital.

Ukraine Prime Minister floored by an egg

Political violence is a serious issue, not least in Ukraine which is regularly criticised by human rights organisations. All the more bizarre then was this incident in which Prime Minister Viktor Yanukovich on a campaign visit to western Ukraine appears to be seriously injured when a missile thrown from the crowd hits him in the chest. He is immediately bundled into a waiting car and rushed to hospital where he convalesced for several hours. Closer examination of the incident shows that the portly prime minister was actually floored by an egg.

Video footage shows Yanukovic hit by the egg. He looks down with horror at the yolk running down his rain-coat and collapses. The incident has led some to conclude that either eggs are particularly hard in Ukraine or, in a campaign characterised by dirty tricks, this is the political equivalent of diving in the penalty area.

Украинский премьер травмирован брошенным предметом

Премьер-министр Украины Виктор Янукович оказался в центре инцидента, который его сторонники называют покушением. Сторонники соперника Януковича на президентских выборах, Виктора Ющенко, проводили митинг, когда в выходящего из автобуса премьера что-то бросили и он упал.

По словам представителей Януковича, в него попали тяжёлые предметы - называют камни и аккумулятор от телекамеры, однако обнаружить их на телекадрах не удаётся.

Подозреваемый в нападении - местный студент - задержан милицией, против него возбуждено уголовное дело по статье "хулиганство". При этом сам Янукович заявил, что "у него нет вопросов к нападавшим"; ответственность он возложил на окружение Ющенко.

Кандидат провёл некоторое время в больнице и покинул область, прервав свою поездку. Медики, которые обследовали премьер-министра, заключили, что угрозы его жизни нет.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
org/static/news/1096148926,html">Майдан-ІНФОРМ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1055
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду