Альона Вітанова: «Хочемо навчити глядачів змінювати своє життя на краще»

23 Липня 2009
9399
23 Липня 2009
12:27

Альона Вітанова: «Хочемо навчити глядачів змінювати своє життя на краще»

9399
Ведуча нового проекту ТРК «Київ» про нову програму, її мету і завдання
Альона Вітанова: «Хочемо навчити глядачів змінювати своє життя на краще»

Найближчої суботи о 23:45 на телеканалі «Київ» стартує програма «Йога та медицина», яку вестиме Альона Вітанова. Завдяки щотижневій програмі глядачі зможуть більше дізнатися про можливості свого тіла, зрозуміти, як можна зцілитися. Автор і ведуча нового проекту розповіла кореспондентові «Хрещатика» про особливості програми, теми найближчих ефірів та про гостей студії.

 

- Як автор і ведуча нового проекту, розкажіть про його особливості й теми найближчих програм.

- Уже в назві проекту закладено його головні теми. Я бачу передачу такою: у ній ітиметься про йогу як духовну та фізичну практику, а також про медицину - і традиційну, і нетрадиційну. Ми б хотіли допомогти нашим глядачам не лише звільнитися від розладів здоров'я, а й позбутися поганих звичок, подолати психологічні проблеми. Над суспільством нависли алкоголізм, наркоманія, різноманітні залежності, наприклад, комп'ютерна. В програмі ми прагнемо показати, як лікуватися і як запобігти різним недугам та проблемам. У йозі є таке переконання: здоров'я тіла напряму пов'язане зі станом духу. Якщо ти виконуєш фізичні вправи (в йозі їх називають асани) - матимеш красиву поставу, правильно дихаєш - буде правильний дух. Та коли ти ще й правильно думатимеш, то повністю зміниш своє життя. Ми хочемо навчити глядачів змінювати його на краще. А люди нехай самі обирають: звертатися їм до медичних закладів і фахівців, які лікуватимуть традиційними методами, чи спробувати нові методики і зрозуміти, що ми самі в змозі поліпшити власне здоров'я, і почати працювати в цьому напрямку.

 

- Як триватиме ефір "Йоги та медицини"?

- Ми спілкуватимемося з гостями у прямому ефірі. Окрім медиків, фахівців з нетрадиційної медицини, запрошуватимемо до студії майстрів йоги, а також представників різних наук, наприклад, фізиків, щоб вони з наукової точки зору пояснили певні речі у сфері здоров'я. Гостем першої програми буде йог зі світовим ім'ям, Шрі Махайог з Індії. Він один із тих п'яти йогів, які мають титул Хранителя великої печатки, це найвище звання у йозі. В народі його називають Пілот Баба, тому що до 33 років він був льотчиком. Після цього він пішов у Гімалаї, де почав практикувати йогу.

 

- До розмови в студії долучатимуться глядачі?

- Спочатку я ставитиму запитання, гість відповідатиме, а також кожен глядач зможе зателефонувати й запитати про щось, адже розмова буде у прямому ефірі. З гостями спілкуватимемося на цікаві всім людям теми: що таке щастя і як його досягти, чому людина почувається нещасливою, як виникають хвороби, як змінити власне життя. Окрім прямого ефіру, глядачі матимуть змогу телефонувати протягом тижня і залишати запитання, які буде розглянуто в наступних програмах. Також можна пропонувати свої теми для майбутніх ефірів. Ми хочемо налагодити активне спілкування.

 

- Окрім розмови з гостем у студії, що запропонуєте ще глядачам?

- Плануємо робити інформаційні сюжети, а також наприкінці програми, якщо запрошеним буде йог, залишатимемо кілька хвилин, аби він показав кілька асанів, які люди могли б просто перед телевізором спробувати.

 

- Як виникла ідея проекту? Розкажіть про себе?

- Я уперше в житті пробую себе як телеведуча, однак теми програми мені більше ніж близькі. Моє життя пов'язане і з медициною, і з психологією, і з йогою. Багато разів була в Індії, відчула, що таке східна філософія, поспілкувалася з дуже цікавими людьми, побачила святих, які по 15 років сидять у печерах. У мене дуже багато чого змінилося після зустрічі з ними. Хочеться поділитися своїми знаннями з людьми і допомогти їм покращити своє життя.

 

- На вашу думку, яку аудиторію глядачів зацікавить програма?

- Насамперед, певно, це буде молодь, адже вона більше цікавиться новим і легше йде на зміни. Я вважаю, що наша програма для тих, хто відкритий до всього нового, а також для людей, які вже займаються йогою або хочуть спробувати. В клубах йоги більше жінок, і це зрозуміло, адже саме їм потрібно завжди мати красивий і молодий вигляд, тримати фігуру, стежити за здоров'ям, а йога допомагає в цьому. Жінкам буде цікаво дізнатися про йогу для вагітних, бебі-йогу. Йога - це філософія здорового способу життя, правильного ставлення до нього.

 

«Хрещатик»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ганна Денисенко, «Хрещатик»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9399
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду