Російський видавець Микола Гоголь купив журнал «Интервью» і створює холдинг глянцевих видань

17 Липня 2009
12372
17 Липня 2009
11:10

Російський видавець Микола Гоголь купив журнал «Интервью» і створює холдинг глянцевих видань

12372
Російський видавець Микола Гоголь купив журнал «Интервью» і створює холдинг глянцевих видань

Російський видавничий дім Creative Media продав глянцевий журнал про знаменитостей «Интервью» видавцю Миколі Гоголю, повідомляє російська газета «Коммерсантъ».

 

Як розповіла газеті генеральний директор Creative Media Ірина Силаєва, угода з продажу журналу «Интервью» завершилася два тижні тому. Покупцем виступила нова компанія - ТОВ «СН Медіа», що на 100% належить видавцеві Миколі Гоголю. Джерело, наближене до угоди, стверджує, що сума угоди перевищила 1 млн доларів.

 

За словами Миколи Гоголя, крім «Интервью» в рамках нового холдингу «СН Медіа» планується запуск ще одного глянцевого журналу протягом двох років.

 

Продаж журналу «Интервью» - перша з моменту кризи угода на російському ринку глянцевих видань, звідки на початку року пішов журнал Viva!, закритий видавцем «Эдипресс-Конлига». За даними TNS за період з грудня 2008 по квітень 2009 року, лідерами в сегменті щомісячних журналів про знаменитостей, є «Караван историй» із середньою аудиторією одного номера в Росії 3,9 млн осіб і «Биография» - з 828,9 тис. осіб. Аудиторія одного номеру журналу «Интервью» становила 285,8 тис. осіб, а журналу Story - 200,9 тис. осіб.

 

Довідка:

Видавничий дім Creative Media створений у 2006 році. Належить на 70% банку «КИТ Финанс» і на 30% - колишньому генеральному директорові Axel Springer Russia Ірині Силаєвій. Видає журнали «Личный бюджет», «Женские секреты», «Похудей!», восени має намір запустити ще два журнали - «Приготовь!» і «Секреты здоровья», а 27 липня - інтернет-портал best4woman.

 

Микола Гоголь був власником ТОВ «Компанія "Варіант медіа"», яке видавало журнали «Женские секреты» і «Домашний доктор». У 2006 році журнал «Женские секреты» був проданий Creative Media, а «Домашний доктор» - Burda Russia. Після цього «Варіант медіа» фактично припинив роботу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12372
Читайте також
07.08.2009 17:47
Андрей Левкин, OpenSpace
14 047
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду