Володимир Литвин пропонує скоротити передвиборну президентську кампанію з чотирьох до трьох місяців

13 Липня 2009
13627
13 Липня 2009
11:36

Володимир Литвин пропонує скоротити передвиборну президентську кампанію з чотирьох до трьох місяців

13627
Володимир Литвин пропонує скоротити передвиборну президентську кампанію з чотирьох до трьох місяців

10 липня у Верховній Раді зареєстровано законопроект спікера Володимира Литвина № 4789 «Про внесення змін до Закону України "Про вибори Президента України"» (щодо скорочення строків кампанії з виборів Президента).

 

Проект закону, зокрема, пропонує, щоб виборчий процес чергових виборів Президента України  розпочинався не за 120 днів до дня виборів, як це передбачено чинним законом, а за 90 днів.

 

Відповідно, засоби масової інформації мають не пізніш як за 97 днів до дня виборів встановити розцінки вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу (чинна норма передбачає не пізніш як за 130 днів). При цьому всі телерадіоорганізації зобов'язані опублікувати в  друкованих засобах масової інформації розцінки вартості однієї хвилини (секунди) ефірного часу і надіслати ці розцінки Центральній виборчій комісії не пізніше ніж за 90 днів до дня виборів, а не 120 днів, як зараз.

 

Водночас зміни положення чинного закону про те, що передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем виборів, не передбачено.

 

У пояснювальній записці необхідність прийняття закону обґрунтована економією бюджетних коштів у період фінансово-економічної кризи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13627
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду