Перехоплений темник: Ющенко відповідає за канадські суди, а Гербст – за скажених корів

26 Грудня 2003
520
26 Грудня 2003
09:05

Перехоплений темник: Ющенко відповідає за канадські суди, а Гербст – за скажених корів

520
Журналісти одного із провладних ЗМІ передали "Українській правді" свіжий темник, який поширює адміністрація президента. Точніше, це уривок із темника.
Перехоплений темник: Ющенко відповідає за канадські суди, а Гербст – за скажених корів
Цікавий він тим, що влада продовжує знищувати опозицію в ЗМІ за допомогою цього механізму. Хоча у жовтні Кучма заявив, що темників не існує, а присутній при цьому керівник УТ-1 заявив, що їх не отримує.

Перша тема – це спроба прив’язати опозицію до проблем з літаком Ан-124 "Руслан", який арештували в Канаді. Особливий же цинізм у тому, що ані Ющенко, ані Тимошенко, ані Мороз у тому не винні. Пов’язують же їх із проблемою дуже просто – якщо ви дружите з діаспорою, то маєте звільнити літак з полону.

Ідіотизм постановки питання зрозумів би сам Медведчук, якби опозиція могла зробити по ньому симетричний удар у ЗМІ. Наприклад, якби звинуватила лідера СДПУ(О) в тому, що він допустив зґвалтування кримської неповнолітньої дівчини моряками Чорноморського флоту Росії, який базується у Севастополі (був такий випадок влітку цього року).

А що, хіба Медведчук не винен? СДПУ(О) ж оголосила себе головним лобістом Росії, а сам її лідер товаришує з різними російськими чиновниками і московськими галеристами. Зв’язок між Медведчуком і інцидентом у каюті корабля дуже прямий, хіба не так?

Друга тема темника – це підтвердження стратегічного партнерства України і США. От нещодавно Кучма на прес-конференції радів покращенню відносин з Вашингтоном. А тепер глава його адміністрації пропонує зробити посла США винним у поширенні… коров’ячого сказу.

Привіт усім!

Темник за 25 грудня. Уривок

Триває розвиток ситуації навколо рішення канадського суду щодо продажу українського літака "Руслан".

Коментар.
Тема важлива та актуальна. Аналітики вважають, що в парламенті ЗМІ поставлять народним депутатам наступні запитання:

1. І.Драчу, П.Мовчану, І.Юхновському, іншим депутатам з "НУ" і БЮТ, які мають тісні зв’язки з діаспорою (включаючи при цьому лідерів цих фракцій): "Чому мовчить українська діаспора в Канаді, чому вона не звертається до урядових структур Канади, не організовує правовий захист українського майна, не вживає інших заходів на захист іміджу і ділової репутації як одного з найпотужніших українських підприємств, так і України в цілому?"

2. Б.Олійнику, Г.Крючкову: "Чому опозиціонери, які мало не щотижня катаються за кордон і особливо полюбляють їздити в гості до української діаспори в Канаді, не виступають на захист українського майна зокрема і іміджу держави взагалі?"

24 грудня було оприлюднено інформацію про те, що в США виявлено перший випадок захворювання худоби на так званий "коров’ячий сказ".

Коментар. Доповнення.
Тема важлива і актуальна. Аналітики вважають, що протягом найближчих двох тижнів ЗМІ подадуть розгорнуті матеріали з теми, акцентувавши увагу на паніці серед американського населення, небезпеці для імпортерів американської яловичини, припиненні її поставок, втратах американської економіки.

Матеріали на ТБ і газетах повинні бути проілюстровані зображеннями хворих на коров’ячий сказ тварин.

Аналітики вважають, що всі ЗМІ обов’язково отримають коментар ситуації від посла США в Україні Дж. Гербста (чи розуміє пан посол небезпеку для громадян України в зв’язку з можливими поставками в нашу країну зараженого американського м’яса, яких заходів вживатиме американська адміністрація для недопущення цього і т.п.)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
pravda,com,ua/archive/2003/december/25/3,shtml"> "Українська правда"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
520
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду