"Сіонізм в Україні не пройде"

29 Листопада 2003
725
29 Листопада 2003
11:55

"Сіонізм в Україні не пройде"

725
Із такими вимогами кияни пікетували Шевченківський районний суд столиці Учора Шевченківський районний суд міста Київ розпочав розгляд судової справи за позовом Самуїла Шлаєна проти "Сільських вістей" та професора Василя Яременка. "Антифашистський комітет", який представляє Шлаєн, вимагає закриття газети за "розпалювання міжнаціональної ворожнечі та антисемітизм".
"Сіонізм в Україні не пройде"
Розглядає справу суддя Тетяна Васильєва.

У час, коли судді сходилися на роботу, кияни зустрічали їх пікетом. Вимагали свободи слова в Україні, свободи "Сільським вістям", закликали не брати гріх на душу і не йти на повідку світового сіонізму. Бо сіонізм, пояснювали, така ж людиноненависницька політична течія, як і фашизм.

Розгляд справи розпочався рівно о дев'ятій ранку. Позивача представляє Самуїл Шлаєн та правники Всеукраїнського єврейського конгресу.

Інтереси редакції відстоюють помічник головного редактора з правових питань, старший радник юстиції Павло Куненко, а також народні депутати Костянтин Ситник, Іван Бокий, Василь Червоній, Валентина Семенюк, Павло Мовчан,

Станіслав Ніколаєнко.

Другий відповідач - професор Василь Васильович Яременко, автор книги і публікації в газеті під назвою "Євреї в Україні сьогодні: реальність без міфів", - з'явився у суд з доброї волі. Справа в тому, що позивач із

незрозумілої причини вказав його неправильну домашню адресу, отож Василь Васильович позову не отримав. Про що повідав суду, попросивши копію позову та час для підготовки аргументованого відзиву на нього.

Водночас професор Яременко звернувся до суду із клопотанням про відмову в розгляді позову на тій підставі, що його тема є дискусійною, належить до таких, які мають розв'язуватися фахівцями за круглими столами під час діалогу

та на наукових симпозіумах, а не судом.

За процедурою судочинства поки що задоволено першу частину клопотання Василя Яременка.

Судове засідання перенесено на десяту годину 25 грудня 2003 року.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
"Сільські вісті"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
725
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду