Парламент хоче створити стратегію протидії виявам інформаційної агресії проти України

21 Травня 2009
7710
21 Травня 2009
11:29

Парламент хоче створити стратегію протидії виявам інформаційної агресії проти України

7710
Парламент хоче створити стратегію протидії виявам інформаційної агресії проти України

19 травня 2009 року у Верховні Раді зареєстровано проект постанови «Про організацію парламентських слухань з питань інформаційної безпеки» (№4501), ініціатори якої - народні депутати нашоукраїнці Юрій Костенко, Іван Заєць і Ярослав Джоджик.

 

Необхідність прийняття цієї постанови парламентарі обґрунтовують зростанням виявів активності іноземних держав щодо інформаційного простору України, які містять елементи інформаційної агресії, а саме закликають до повалення чинного конституційного ладу, ставлять під сумнів незалежність та суверенітет української держави, порочать честь і гідність українського народу, створюють негативні стереотипи щодо України та українців.

 

«Станом на сьогодні питання інформаційної безпеки остаточно не врегульовано, фактично не існує дієвої та чіткої стратегії протидії виявам інформаційної агресії проти української держави», - пишуть ініціатори в пояснювальній записці.

 

Прийняття постанови має сприяти належному інформуванню суспільства про загрози інформаційному простору України; створити передумови для введення в дію ефективного механізму захисту від виявів інформаційної агресії; створити передумови для формування єдиної державної стратегії інформаційної безпеки України; сприяти розвитку структур, покликаних зміцнювати позитивний імідж української держави на міжнародній арені.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7710
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Борис
5459 дн. тому
О, у нас будет цензура на получение зарубежной информации? Интересно-интересно. Если это не железный занавес, то что?
Злой
5459 дн. тому
Дебилы. Уже зла не хватает. Какой информационной безпеки, агрессии, против страны. Тут страны не существует. Какой имидж. Позоримся на весь мир на каждом шагу. То один министр дебоширит выпив кружечку пива, то второй министр транжирит народные земли, то третий бумаги в лицо своих людей бросает, то газ воруем, то одни на всю Европу кто голоса подсчитать не может на Евровидение, то города не можем подготовить на Евро-12, то послать кого-то в ПАРЕ не можем, то снимаем ограничения по скорости, то опять их вводим через пару недель. С продажей оружия вечно проблемы, не тем и не туда. Стыдуха, мы не можем даже время выборов определить. То орут, мы настолько далеки от кризиса, что может чуть-чуть коснется. Потом выясняется влезли все по самые помидоры. Людям не отдают их же деньги которые они дали банкам. И нормалек. Имидж. Информационная агрессия.
OBI-Consulting.eu
5459 дн. тому
Пішли по шляху Табачника 2006 року...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду