Більшість шукачів роботи в медіа мріє працювати на «1+1»

20 Травня 2009
5224
20 Травня 2009
18:57

Більшість шукачів роботи в медіа мріє працювати на «1+1»

5224
Більшість шукачів роботи в медіа мріє працювати на «1+1»

Більшість молодих медіафахівців і студентів, котрі шукають роботу, мріють працювати на телеканалі «Студія 1+1». Про це на Конгресі Незалежної асоціації телерадіомовників повідомила виконавчий директор Індустріального телевізійного комітету Катерина Котенко, посилаючись на результати анкетування відвідувачів ярмарку вакансій «Медіа-кар'єра», організованого ІТК.

 

Анкети ІТК заповнили 180 відвідувачів ярмарку. 90% з них, відповідаючи на запитання, де б вони хотіли працювати, назвали канал «1+1». «Але це не означає, що там найвищі зарплати», - уточнила Катерина Котенко. На її думку, це пов'язано з тим, що до 2008 року бренд «1+1» був одним з найсильніших на українському телеринку.

 

За даними ІТК, витрати загальнонаціональних каналів на персонал становлять 50-60% у загальній структурі видатків. Асоціація мала намір провести дослідження рівня зарплат на українських каналах, але змушена відмовитися від цієї ідеї з огляду на нестачу коштів на фінансування дослідження. Також ІТК не володіє даними про кількість співробітників, скорочених з телеканалів в умовах кризи.

 

Водночас HR-менеджер Нового каналу Марія Салій, виступаючи на конгресі, наголосила, що Новий канал - чи не єдиний, який нікого не скорочував. Єдиним заходом економії, що позначився на персоналі, стала відмова від щорічної індексації заробітних плат, яка раніше становила 7-10%. На Новому каналі працює 358 співробітників - найменший штат з-поміж каналів першої п'ятірки (для порівняння: практично така сама кількість людей задіяна в департаменті власного виробництва СТБ). «Також ми зупинили прийом нових людей, щоб зберегти тих, хто є», - пояснила особливості кадрової політики Нового Марія Салій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5224
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Жлоб
5470 дн. тому
А в это время Света Огородник тайно готовила новые списки на увольнение..... 5CMOW
OBI-Consulting.eu
5470 дн. тому
Класний канал. Знаю там пана Моторного
был там
5471 дн. тому
ржунимагу
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду