В Америці – черговий скандал із рекламою на обкладинках

17 Квітня 2009
2502
17 Квітня 2009
13:07

В Америці – черговий скандал із рекламою на обкладинках

2502
В Америці – черговий скандал із рекламою на обкладинках

Американське товариство журнальних редакторів (The American Society of Magazine Editors, скорочено – ASME) звинуватило журнал Us Weekly у порушенні галузевих редакційних стандартів. Про це повідомляє Mediaweek. 

 

20 квітня Us Weekly (один із найпопулярніших журналів у США, посідає сьому позицію в ранкінгу видань із найбільшими доходами) вийде з «фальшивою» обкладинкою, яка міститиме рекламу серіалу Grey Gardens. Обличчями обкладинки є Джеcсіка Ланж та Дрю Беррімор – зірки, що зіграли головні ролі в цьому серіалі каналу HBO.  

 

ASME обурене не самим фактом розміщення реклами на обкладинці, а її оформленням. «Фальшива» обкладинка повністю відтворює дизайн звичайної, вона фактично є першою з 5 рекламних шпальт про серіал, що містяться всередині номеру. На думку організації, така форма подання реклами може ввести читачів в оману, бо вона імітує редакційний матеріал.  

 

Водночас видавець журналу Вікі Ласдон Роуз зазначила, що креативна команда не мала такого завдання – маніпулювати свідомістю читача. І що результатом, тобто рекламним макетом, усі задоволені.  

 

Останнім часом подібні звинувачення сиплються на американські видання ледь не щотижня. 6 квітня ASME спрямував аналогічні претензії до Magazine та Entertainment Weekly (видавець – ESPN). Одночасно одна з найбільших американських газет Los Angeles Times розмістила в колонці на першій сторінці рекламну статтю про нове шоу NBC.  

 

Як повідомляла ТК, в лютому-березні західні видання почали масово пускати рекламу на обкладинки. Це зумовлено різким падінням доходів: у першому кварталі 2009 року обсяг реклами в американських журналах упав на 26%, повідомляє New York Times.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2502
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду