“Львівська газета”

15 Травня 2003
577
15 Травня 2003
13:59

“Львівська газета”

577
Виходить щодня, крім суботи та неділі Виходить щодня, крім суботи та неділі. Наклад щоденника – 10 тис. примірників. Друкується у видавничому домі “Високий Замок”. Газета має 8 сторінок формату А2 + різноманітні додатки. Часопис є “свіжоспеченим” учасником ринку львівської періодики, поза як свідоцтво про реєстрацію, як зазначено у вихідних даних, отримано лише наприкінці березня цього річ.
“Львівська газета”
Щопонеділка “ЛГ” виходить із додатком “Спортивна газета”, у вівторок – “Туристична газета”, середу “Медична газета”, у четвер – “TV газета” і щоп’ятниці – “Домашня газета”. Рекомендована ціна щоденного номеру – 95 коп. Матеріали, виділені на шпальті рамкою і позначені “точка зору”, “портрет фірми” або “Р” (у квадратику), публікуються на комерційних умовах.

Перша сторінка нещодавнього номеру газети рясніла статтею “Янукович надурив опозиціонерів. Прем’єр-міністра “непокоїть виконання даних обіцянок”, але не у випадку з опозицією”. Власне, оціночних суджень у матеріалі немає, а наявні самі факти, які чітко вибудовані у логічний ланцюжок. Тому емоційність матеріалу визначається радше заголовком, ніж змістом. До матеріалу подано велике фото керівника уряду, який промовляє до журналістів. На титульній шпальті, крім іншого, розміщено замітку про кадрові ротації у ДПА у Львівській області. Щоправда, прямі політичні передумови і натяки щодо цього відсутні. Попри сухий виклад інформації і, у принципі, відсутність сенсаційності, матеріал надруковано на першій сторінці.

Матеріал про рекомендацію голови Львівської облдержадміністрації щодо кандидатури на посаду Яворівської адміністрації газета називає “Янків просуває Новосядлого”. Оціночних суджень у статті не спостерігається, а наявні лише стислі відомості про кандидата.

Львівські пріоритети. Міський голова визначає, куди спрямувати кошти” – під такою назвою виходить стаття про сесію міськради, на якій ухвалено пріоритети міста на найближчий період. Здебільшого йдеться про водозабезпечення, яке для Любомира Буняка є особливою сферою, що нею він обіцяв опікуватися чимдуж. У матеріалі пояснюється, у який спосіб місто планує втілити в життя “водні плани”.Під фотографією до статті – текстівка “Любомир Буняк усе прораховує точно”.

Щодо рекламного насичення газета виглядає, у порівнянні з масовою періодикою, досить скромно. Не більше двох невеликих за обсягом (1/10 сторінки) рекламних блоків на шпальту. Інколи сторінки взагалі у плані реклами “голі”. Частка “Львівської газети” у загальному обсязі продажів періодики в місті складає, за різними даними на момент підготовки публікації до друку, біля 1%.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
577
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду