Працівників НТКУ відправляють у відпустку за свій рахунок?

9 Квітня 2009
23047
9 Квітня 2009
15:09

Працівників НТКУ відправляють у відпустку за свій рахунок?

23047
Працівників НТКУ відправляють у відпустку за свій рахунок?

Керівництво Національної телекомпанії України у зв'язку з недофінансуванням планує відправити працівників на два місяці у відпустку за власний рахунок. Як повідомило ТК джерело на Першому національному, яке побажало залишитися неназваними, про це говорилося на директораті компанії 7 квітня.

 

Керівництво НТКУ спростовує цю інформацію. Президент Першого Василь Ілащук зазначив, що на директораті йшлося про досвід інших країн, зокрема балтійських, які таким чином виживають під час кризи: «Якщо в нас погіршуватиметься ситуація з фінансуванням, то ми можливо розглядатимемо такий варіант. Поки що ми не плануємо ніяких відпусток за свій рахунок».

 

2009 року через брак бюджетних коштів на НТКУ вже вдвічі-втричі скорочено витрати на телефонний зв'язок, транспорт, відрядження, комунальні послуги, нічого не передбачено на ремонтні роботи. Про це ТК сказав перший віце-президент телеканалу Михайло Кобля. «Йде недофінансування по захищених статтях, але основну свою функцію ми будемо виконувати, незважаючи ні на що. Ми відмовляємося від розкоші. Якщо раніше на "Євробачення" від каналу їздило по 10-15 осіб, то тепер один, і то за рахунок спонсорів», - зауважив перший віце-президент телеканалу.

 

Юрист КНМП Валентина Прибильська вважає, що працівників державних установ взагалі не можна відправляти у відпустку за свій рахунок на такий термін. «У вітчизняному законодавстві немає норм, якими керівництво телеканалу могло б обґрунтувати такі заходи. Оскільки в нас у правовій державі Україна немає жодної норми законів, яка б давала можливість Василю Ілащуку процесуально так діяти, то вважаю такі дії незаконними. В державних структурах такого безчинства не може бути, а в приватних структурах діють за нормами цивільно-правової угоди, а не за трудовим законодавством. У цьому й полягає різниця», - сказала юрист КНМП.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23047
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
UBC
5509 дн. тому
киданули ещё как...
UBC
5509 дн. тому
В пятницу на UBC киданули по-крупному коллектив с зарплатой за февраль март. Юбисец...
Работник НТКУ
5510 дн. тому
Коллеги, не волнуйтесь! В крайнем случае пойдем все жить к руководству телекомпании. Оккупируем у них кухню холодильники и другие стратегически важные объекты с продовольствием.
т-34
5512 дн. тому
Кобля? Сколько у тебя зарплата...15 тысяч без всяких наворотов.А сколько таких дармоедов -вициков в НТКУ. Вот где резерв
tt
5512 дн. тому
А Вася с Коблей тоже в отпуск идут?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду