Російський банк вимагає від журналіста і видавництва $35 млн компенсації

31 Березня 2009
14311
31 Березня 2009
14:05

Російський банк вимагає від журналіста і видавництва $35 млн компенсації

14311
Російський банк вимагає від журналіста і видавництва $35 млн компенсації

Російський банк «Центр-инвест» (місто Ростов-на-Дону) та голова його правління Анна Штабнова намагаються через суд стягнути з видавництва «Приазовский край» та заступника головного редактора однойменної газети Сергія Резніка 35 мільйонів американських доларів компенсації за репутаційну шкоду банку та 10 мільйонів рублів - за моральну шкоду особисто Штабновій, повідомляє газета «Ведомости».

 

Позов був зареєстрований Арбітражним судом Ростовської області 25 березня. Причиною стали статті Резніка «Необдуманное решение ЕБРР» та «Выигрывает Сбербанк», опубліковані «Приазовским краем» 19 березня.  У них ідеться про те, що прокуратура Ростовської області розглядає можливість порушення кримінальної справи проти Штабнової, а рішення Європейського банку реконструкції та розвитку про виділення «Центр-инвесту» кредиту сумою 35 мільйонів доларів є необережним і необдуманим. На думку представників банку, публікації створюють враження про ненадійність «Центр-инвеста» і мають  на меті створити негативне ставлення до банку, паплюжать його ділову репутацію та репутацію голови правління як посадової і як приватної особи. У позові також наводяться слова президента Росії Дмитра Медведєва про необхідність припинення поширення чуток про банки.

 

Резнік упевнений, що з його висновками, зробленими на підставі конкретних даних, можна сперечатися, але вони не є приводом для судового позову. За інформацією «Ведомостей», 35 млн доларів США і 10 млн рублів - це рекордна сума відшкодування, заявлена у позові. Раніше «Альфа-банк» у 2004 році вимагав у ВД «КоммерсантЪ» 10 млн доларів (отримав 40 млн рублів), а банк «Русский стандарт» у «Русрейтинга» - 20 млн доларів (не отримав нічого).

 

Конфлікт між банком та Резніком триває з листопада 2008 року, коли Резнік у своєму блозі назвав «Центр-инвест» мало не збанкрутілим. У грудні Штабнова скерувала до прокуратури Кіровського району Ростова-на-Дону заяву з проханням притягти Резніка до відповідальності за поширення неправдивих відомостей. Прокуратура не знайшла підстав для порушення кримінальної справи проти журналіста.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14311
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду