Погрожують головному редактору хмельницького видання «Моя газета +»

25 Березня 2009
11277
25 Березня 2009
15:03

Погрожують головному редактору хмельницького видання «Моя газета +»

11277
Погрожують головному редактору хмельницького видання «Моя газета +»

Головному редактору хмельницької обласної громадсько-політичної газети «Моя газета +» Людмилі Луніній погрожують. Протягом останньої доби вона отримала більше десяти телефонних дзвінків із погрозами про розправу. «После выхода спецвыпуска газеты с расследованием дела предпринимателя Игоря Макарова, которого преследует хмельницкая милиция, мне посыпались телефонные звонки. Мужской голос мне говорит, что такие долго не живут, что в Украине демократия и свобода слова еще не побеждала, или молчал, или спрашивал, кто мне заказал и проплатил этот материал. Номер телефона не высвечивается», - розповіла «Детектор медіа» Людмила Луніна.

 

На адресу ТК також надійшов лист від героя публікації Ігоря Макарова, який просив якомога швидше допомогти Людмилі Луніній. Він написав: «Я, Игорь Макаров. Согласно моих свидетельств, опубликована статья в хмельницкой газете "Моя газета" по теме беспредела в правоохранительных органах нашего региона. Сейчас на главного редактора Людмилу Лунину оказывается сильнейшее давление, вплоть до угроз её убийства. В срочном режиме её офис был отключен от систем энергообеспечения и интернета».

 

За словами Людмили Луніної, яка поки що не подавала заяви до правоохоронних органів, 25 березня 2009 року на засіданні обласної ради надруковану в газеті інформацію було озвучено депутатом Рудиком, про погрози вже відомо прокурору області. «Я не могу утверждать, что мне угрожает милиция, могу только предполагать. Потому что именно хмельницкие милиционеры выезжали в Могилев-Подольский и били Макарова. Хмельницкая милиция - самая коррумпированная в Украине. У нас провинция базаров, где деньги решают все. Кстати, Игорь Макаров - из княжеского рода Макаровых, далеко не бедный человек. Но милицию интересовали не только его деньги, а и его знания. Они хотели заставить Игоря выполнять их задания по прослушке телефонных разговоров, а когда он отказался - его вывезли в Молдову и избили до полусмерти», - каже Людмила. Вона також розповіла, що давно займається журналістськими розслідуваннями і вже не раз звинувачувала органи внутрішніх справ у вседозволеності. Спецвипуск про Макарова вони готували в режимі таємності, щоб не було витоку інформації, оскільки передбачали, що їм не дадуть випустити в світ цю інформацію.

 

Начальник відділу зв'язків із громадськістю МВС у Хмельницькій області Віктор Коверзюк відкинув усі звинувачення Людмили Луніної й зазначив: «Ми оскаржуватимемо інформацію, яка надрукована в цій газеті, в судовому порядку, оскільки вона є неправдивою і не відповідає дійсності. Адже якщо в матеріалі є одна точка зору, то має бути й інша, а цього в матеріалі немає. Якби ми написали, що ми відмовляємося коментувати - тоді інша справа». Також він зауважив, що Людмила Луніна не зверталася до них із заявою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11277
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
xxx
5520 дн. тому
Статтю надрукуйте на ТК, доки редакція ще жива...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду