Російський Держтелерадіофонд викладе в інтернет архіви радянського телебачення

22 Березня 2009
17931
22 Березня 2009
18:31

Російський Держтелерадіофонд викладе в інтернет архіви радянського телебачення

17931
Російський Держтелерадіофонд викладе в інтернет архіви радянського телебачення

Держтелерадіофонд Росії разом із компанією Uravo запускає інтернет-портал http://www.cccp-tv.ru/, на якому у безкоштовному доступі будуть розміщені відеоматеріали з архіву радянського телебачення.

 

Як повідомляє російська газета «КоммерсантЪ», керуватиме проектом і розроблятиме його Uravo. Спершу на сайті з'явиться 40 годин контенту, зокрема програми «Кабачок 13 стільців» і «Чуковський в гостях у дітей», а також хокейні матчі між СРСР і Канадою. Згодом до них будуть додані «У світі тварин», «Клуб мандрівників», «Блакитний вогник» та інші програми з архіву Держтелерадіофонду.

 

У компанії Uravo сподіваються залучити на сайт молоду аудиторію, яка цікавиться історією, і людей, старших за 35 років, у яких програми радянського телебачення викличуть ностальгію. Для перегляду відео користувачу необхідно безкоштовно зареєструватись та скачати програму-відеоплеєр. Рекламні доходи поділять між собою Uravo, Держтелерадіофонд та приватне агентство «Аудитория» - ліцензіат Держтелерадіофонду. За словами гендиректора Uravo Андрія Акопяна, планується залучення генералього спонсора, якому будуть надані ексклюзивні права на розміщення реклами на порталі. Спонсорові буде гарантовано від 300 до 500 тисяч контактів після запуску, після чого участь у проекті буде відкрита і для інших рекламодавців.

 

Фонд Держтелерадіо Росії містить понад 1 млн одиниць звукових записів і понад 400 тисяч одиниць відеозаписів. Архів включає  програми та телефільми, вироблені в СРСР на замовлення Держтелерадіо; також у 2009 році Держтелерадіофонд отримав в управління права на фільми і програми, вироблені на студіях «Екран» та «Союзтелефільм». Інший російський інтернет-проект - Newstube.ru, що належить холдингові Алішера Усманова - вже публікує контент Держтелерадіо, проте, за словами голови ради директорів компанії «Центр медіатехнологій» (власника ресурсу) Олега Бутенка, доходів це зараз не приносить.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17931
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алегарф
5514 дн. тому
Yesss!!! : ))) В избранное.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду