Депутати хочуть скерувати половину коштів від податку з реклами на розміщення соціальної реклами

18 Березня 2009
5065
18 Березня 2009
17:11

Депутати хочуть скерувати половину коштів від податку з реклами на розміщення соціальної реклами

5065
Депутати хочуть скерувати половину коштів від податку з реклами на розміщення соціальної реклами

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект «Про внесення змін до name="BM2">Декрету Кабінету Міністрів України "Про місцеві податки і збори" (щодо підтримки соціальної реклами)» (реєстраційний №4207 від 16 березня 2009 року).

 

Ініціатор проекту, народний депутат Віктор Уколов (фракція БЮТ), пропонує ст. 11 чинного Декрету доповнити абзацом наступного змісту: «50% надходжень коштів від податку з реклами скеровується на розміщення соціальної реклами». У пояснювальній записці зазначено, що законопроект спрямований на підтримку рекламної галузі, зокрема, розповсюдження соціальної реклами та розширення можливостей органів місцевого самоврядування щодо створення і поширення соціальної реклами. Передбачено, що зміни мають набути чинності з 1 січня 2010 року. Наразі законопроект передано на розгляд профільних комітетів.

 

Податок з реклами зараховується до переліку місцевих податків і зборів. Нагадаємо, що 24 грудня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону «Про місцеві податки та збори» (№3532), який передбачає збільшення ставки рекламного збору вдесятеро: в розмірі 0,5-5% від бази оподаткування. Поки що, відповідно до чинного Декрету Кабінету Міністрів України «Про місцеві податки і збори», граничний розмір податку з реклами не повинен перевищувати 0,1% вартості одноразової реклами та 0,5% вартості за розміщення реклами на тривалий час.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5065
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду