Андрій Шевченко має намір повернутися до дискусії про заборону участі телеведучих у рекламі

17 Березня 2009
1708
17 Березня 2009
19:16

Андрій Шевченко має намір повернутися до дискусії про заборону участі телеведучих у рекламі

1708
Андрій Шевченко має намір повернутися до дискусії про заборону участі телеведучих у рекламі
Народний депутат Андрій Шевченко (БЮТ) має намір повернутися до обговорення в Комітеті з питань свободи слова і інформації проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (про приведення у відповідність до Європейської конвенції про транскордонне телебачення)» (№ 3081).
 
Про це він сказав на експертному обговоренні «Європейська конвенція про транскордонне телебачення в Україні», в якому взяли участь Ад ван Лун, довгостроковий експерт Ради Європи, Нуран Ярдімчі, голова постійного комітету з питань транскордонного телебачення, Аніта ван дер Кар, секретар постійного комітету з питань транскордонного телебачення, а також представники Верховної Ради, Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Інститут медіа права тощо.
 
«Послухавши доповіді європейських експертів, я маю намір запропонувати своїм колегам з парламентського комітету повернутися до обговорення законопроекту № 3081. Зокрема, мені здається, що є сенс ще раз обговорити питання щодо заборони участі телеведучих у рекламі, правило «20 хвилин» для кожної наступної перерви на рекламу, так само як і і питання телепродажу. І ще одна річ, яка вже є в Директиві до Європейської Конвенції і яка напевно сподобається нашим мовникам, це скоротити час переривання фільмів рекламою до 30 хвилин (зараз згідно конвенції перерви на рекламу можуть бути лише через 45 хвилин). Це є приводом для комітету ще раз повернутися до обговорення документу перед внесенням його в зал на друге читання», - сказав пан Шевченко.
 
Як відомо, Верховна Рада України прийняла в першому читанні запропонований законопроект. Частина змін, до обговорення яких закликає повернутися Андрій Шевченко, уже дебатувалися членами Комітету з питань свободи слова та інформації і були відхилені.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1708
Читайте також
31.08.2009 15:15
Вячеслав Пиховшек
, для «Детектор медіа»
23 643
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду