Журналіста Валерія Литовченка не допустили на засідання Чернігівського міськвиконкому

17 Березня 2009
18156
17 Березня 2009
13:14

Журналіста Валерія Литовченка не допустили на засідання Чернігівського міськвиконкому

18156
Керуючий справами виконкому Станіслав Віхров заявляє про провокацію з боку журналіста
Журналіста Валерія Литовченка не допустили на засідання Чернігівського міськвиконкому

16 березня заступник міського голови Станіслав Віхров не допустив власного кореспондента газети «Україна молода» в Чернігівській області, редактора газети «За Чернігів» (на громадських засадах) Валерія Литовченка та кореспондента-оператора газети «За Чернігів»  Андрія Чередняка на засідання виконавчого комітету міської ради. Про це ТК повідомив сам Валерій Литовченко.

 

За словами журналіста, чиновник мотивував свою відмову тим, що, за його даними, Валерій Литовченко не є кореспондентом газети «Україна молода»,  а газеті «За Чернігів» необхідно було завчасно надіслати листа з проханням її співробітникам бути присутнім на засіданнях міськвиконкому. До редакції «УМ» пан Віхров начебто раніше надсилав запит і отримав офіційну відповідь. Також, стверджує пан Литовченко, чиновник пояснив, що засідання є закритим, оскільки на ньому будуть розглядатися питання мобілізаційної роботи та міліції - хоча анонсовані були зовсім інші питання, такі як транспортне забезпечення, озеленення міста, звіт по виконанню бюджету за 2008 рік тощо. Відтак засідання мало бути відкритим.

 

Зі свого боку Станіслав Віхров у коментарі чернігівському виданню «Високий вал» (наведено Владиславом Савченком у коментарях до статті - пізніше пан Віхров підтвердив ТК вірність викладу розмови) припускає, що мала місце провокаційна «заготовка» з боку журналіста: «Подходит Литовченко и говорит "Ви, звичайно, мене не пустите з оператором". Отвечаю ему: "Нет, конечно, не пущу". Валерий с оператором развернулись и ушли. Что я за ним буду гнаться и тянуть его на исполком?»

 

У коментарі ТК пан Віхров повідомив, що розмова відбувалася приблизно за 15 хвилин до початку засідання, та уточнив, що журналісти пішли не одразу, а задавши ще декілька питань. При цьому журналісти не пред'являли посвідчень, оператор тримав камеру за спиною. На запитання ТК про мотиви своєї відповіді пан Віхров відповів «Как он задал вопрос, так я и ответил». Він наголосив, що на засіданні виконкому може бути присутнім будь-який журналіст, та заперечив закритий характер засідання 16 березня - за його словами, у розмові з паном Литовченком мова йшла лише про можливість проведення таких засідань та на їх звичайні теми.

 

При цьому, однак, пан Віхров не заперечив свої слова про необхідність попереднього написання листа для присутності журналістів на засіданнях міськвиконкому - «щоб був порядок, щоб ми знали, що це не люди з вулиці, а журналісти».

 

Щодо ж запиту до «України молодої» чиновник зазначив, що з його боку такий запит дійсно був, однак про жодну офіційну відповідь не йдеться, оскільки її не було взагалі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18156
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Женя Чуприна
5522 дн. тому
Действительно придурок мог написать, что вы оба, Саша и Толик, - лучшие публицисты в стране. Умный человек написал бы, что лучший публицист - он сам.
Алегарф
5522 дн. тому
У меня такое предчувствие, что следующий на очереди - тот, кто придумал как кэшировать интернет-страницы : )
браткам
5523 дн. тому
даже читать г-на корчинского не хочется - от его сексотского образа веет тленом. если даже и не виноваты - все равно существование продажных провокаторов несет угрозу нормальным людям. пустьбы себе книжки тихо писал...
браткам
5523 дн. тому
даже читать г-на корчинского не хочется - от его сексотского образа веет тленом. если даже и не виноваты - все равно существование продажных провокаторов несет угрозу нормальным людям. пустьбы себе книжки тихо писал...
5523 дн. тому
Это Костицкий {CENSORED} Тролика, а Яневский стоял на шухере.
Александр Бузина
5523 дн. тому
НА ФОРУМЕ К СТАЬЕ г-на "МИНКО-УЛЬЯНОВА" КАКОЙ-ТО ПРИДУРОК НАПИСАЛ, ЧТО УЛЬЯНОВ ВТОРОЙ ПОСЛЕ МЕНЯ ПУБЛИЦИСТ В УКРАИНЕ. ЭТО НАГЛАЯ ЛОЖЬ!!! Там другой комент более соответствует истине ////Г.Б. // 16.03.2009 14:48:58 В свое время пришлось изучать курс патологической психологии. Помню ряд фотопортретов. Лицо на фотографии с подбитым глазом, поставленное в начале статьи, так характеризуется. Это может быть застывшее выражение покойника с открытыми глазами при прямом попадание пули в левый желудочек сердца. Смерть настолько мгновенна, прежде всего от болевого шока и мгновенного прерывания главных нервных соединений в центральной части груди, что без милисекунды покойник уже не успевает расслабить или напрячь мышцы своего лица. Во втором случае, более подходящем для исследуемого типа, такое выражение свойственно хроническим мазохистам. Случись подбитым и второй глаз, болезненный восторг был бы выражен ярче. Хоть бери эту фотографию Ульянова для нового издания "Судебной психологической патологии". Убедительно прошу лиц, пожелавших на практике проверить теорию, не подбивать указанному типу оба глаза. Поверьте на слово!
5523 дн. тому
Кросивый как дивчонка в усах.
элка
5523 дн. тому
Насправді «Братство» – це релігійна організація, ми нікого не б’ємо. - вот так незамысловато корч постебался над ТК
Горячофф
5523 дн. тому
{CENSORED} космач усатый! Он знает кто такой Ульянов!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду