Західні журнали починають пускати рекламу на обкладинки

13 Березня 2009
12633
13 Березня 2009
13:12

Західні журнали починають пускати рекламу на обкладинки

12633
Західні журнали починають пускати рекламу на обкладинки
У прагненні отримати якомога більший дохід від реклами західні видання почали відступати від свого принципу не віддавати перші шпальти та обкладинки під рекламні оголошення, повідомляє Mediabuyerplanner із посиланням на The New York Times та Adweek.
 
Так, у лютому, всесвітньо відомий журнал Esquire випустив номер із «віконцем» в обкладинці. У «віконці» було видно рекламну статтю про нові серіали Discovery Channel. Редактор Девід Гренджер задумав ще одну, нову ідею для травневого номеру: три обкладинки, відокремлені горизонтальними смугами, які, комбінуючись, створять варіації зображень. На дві обкладинки заплановані Джордж Клуні та Барак Обама, на третю, рекламну, - History Channel.
 
Також під рекламу віддадуть свої передовиці Parent & Child та Relish. Перший журнал відвів для цього невеликий бокс у нижньому правому куті, другий – дві третини обкладинки знизу. Рекламодавці, які бажають купити куток обкладинки Parent & Child, також мають розміститися усередині видання, що разом коштуватиме їм близько $85,000. У травневому номері таким рекламодавцем буде бренд Nestle Juicy Juice.
 
Кілька років тому американські видання вже експериментували із рекламою на обкладинках – зокрема, Harper’s Bazaar із рекламою Swarovski. Було надруковано 5 тис. копій журналу із такою рекламою, їх безкоштовно надіслали VIP-персонам.
 
Отже, журнали вже поступилися своїми редакційними принципами та почали експериментувати із рекламою на обкладинках. Газети протягом кількох десятиліть провадили принципову політику щодо недопуску реклами на перші шпальти, але тепер і вони можуть поступитися принциповістю через необхідність збільшити доходи так, як це тільки можливо за теперішніх умов.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12633
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду