Соціальний проект «Вулична газета» запустив рекламну кампанію

12 Березня 2009
15652
12 Березня 2009
13:30

Соціальний проект «Вулична газета» запустив рекламну кампанію

15652
Соціальний проект «Вулична газета» запустив рекламну кампанію
У Києві розпочалася промокампанія «Вуличної газета», що випускається громадською організацією «Народна допомога». Рекламні матеріали видання розміщені на сіті-лайтах, зокрема, в метрополітені.
 
Як повідомила ТК головний редактор видання Людмила Алієва, рекламу розміщено безкоштовно на правах соціальної, оскільки бюджет ГО «Народна допомога» не передбачає витрат на рекламу. Саме «бюрократичні моменти», пов’язані з узгодженням соціальної реклами, за її словами, і є причиною затримки початку промокампанії – сама газета виходить з вересня 2008 року, наразі вже випущено три номери.
 
«Вулична газета» позиціонується як «соціальний проект, спрямований на повернення бідних та бездомних людей у суспільство». Поширенням її займаються саме «соціально виключені» члени суспільства. Для них прописано ряд правил: зокрема, потрібно мати охайний вигляд, перебувати у тверезому стані, не нав’язуватись покупцям та не сперечатись із ними. За задумом видавців, така діяльність може стати альтернативою жебракуванню та першим кроком до ресоціалізації. При цьому доходи від продажів розподіляються наступним чином: 50% отримують самі розповсюджувачі, інша половина йде на забезпечення виходу самої газети. За словами пані Алієвої, про будь-яку комерційну вигоду при цьому не йдеться.
 
Іншим напрямком соціальної діяльності видання є залучення бідних та бездомних людей до створення матеріалів газети. У самій газеті виходять тематичні публікації як на загальносоціальні теми, так і з корисною інформацією для бідних та бездомних (пункти безкоштовного харчування, медичної допомоги і т.п.) Загалом же видання розраховане на широку аудиторію і містить матеріали інформаційно-розважального характеру.
 
Ціна газети до цього часу становила 2 гривні, з наступного номера, котрий має вийти у березні-квітні, її розраховують знизити вдвічі. Видання виходить кольоровим друком на 16 сторінках, наклад – 3000 примірників. Запланована періодичність виходу з березня 2009 року – раз на два місяці. Випуски газети доступні також в електронному вигляді на сайті видання.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15652
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Горячофф
5511 дн. тому
Хорошая газета, всех приглашаем к сотрудничеству
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду