Світовим лідером серед рекламних холдингів може стати WPP

11 Березня 2009
3136
11 Березня 2009
11:54

Світовим лідером серед рекламних холдингів може стати WPP

3136
Світовим лідером серед рекламних холдингів може стати WPP
Незмінний лідер серед світових рекламних холдингів Omnicom вперше з 2001 року може поступитися за об’ємами виручки за підсумками року британському WPP, повідомляє «КоммерсантЪ».. Останній восени минулого року придбав дослідницьку компанію TNS, і за рахунок консолідації її виручки у своїй звітності зміг на $200 млн випередити Omnicom ($13,6 млрд проти $13,4 млрд). 
 
Окрім TNS, WPP також придбав минулого року компанії Grey Global Group и 24/7 Real Media, а в Україні – завершив викуп активів у найбільшої в СНД російської рекламної групи «Відео Інтернешнл», створивши на базі компаній Mindshare, Mediacom та Mediaedge:cia групу медіаагенцій Group M. 
 

При цьому, відмічає видання, WPP зайняв перше місце і за борговим навантаженням: для покупки TNS холдинг взяв позику у розмірі $822 млн, таким чином загальний розмір боргів холдингу складає $8,2 млрд. Також, відмічає видання, за показником чистого прибутку лідером все ще лишається Omnicom ($1 млрд против $804 млн). WPP був останнім з холдингів «великої четвірки» (WPP, Omnicom, Interpublic Group of Cos., Publicis Groupe), хто опублікував свої показники.

Із фінансовими результатами чотирьох найбільших холдингів можна ознайомитися тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3136
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду