Винесено вирок московському журналісту Олегу Лур’є

10 Березня 2009
19041
10 Березня 2009
18:59

Винесено вирок московському журналісту Олегу Лур’є

19041
Винесено вирок московському журналісту Олегу Лур’є
У Москві винесено вирок журналісту Олегу Лур’є, котрого звинувачували у вимаганні грошей у сенатора Володимира Слуцкера та його дружини. Як повідомляє Lenta.ru з посиланням на РИА «Новости», Лур’є визнали винним та засудили до восьми років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму. Також засуджений має виплатити штраф у розмірі 200 тисяч рублів.
 
Нагадаємо, головний директор видавничого дому ТОВ «Алиса Инвест», головний редактор журналу Jeans та редактор телекомпанії ВТВ Олег Лур’є був заарештований у січні 2008 року. Член Ради Федерації РФ Володимир Слуцкер та його дружина Ольга звинуватили журналіста в тому, що він вимагав у них 80 тисяч доларів за відмову від публікації компрометуючих статей. Пізніше ці статті з’явилися в Інтернеті, і тоді, за версією слідства, Лур’є вимагав гроші вже за те, щоб зняти їх. При цьому він отримав від подружжя Слуцкер 11,5 тисяч євро, однак прибирати компромат не став.
 
Крім того, за кілька днів до оголошення вироку з’явилася інформація про те, що слідство підозрює Лур’є в ухиленні від сплати податків. За даними правоохоронних органів, майно, котрим володіє Лур’є, (зокрема, шість дорогих іномарок, дві квартири та будинок за містом) не відповідає його офіційній зарплатні.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19041
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду