Американські телебаєри і телемовники розгорнули цінове протистояння

10 Березня 2009
10501
10 Березня 2009
14:23

Американські телебаєри і телемовники розгорнули цінове протистояння

10501
Американські телебаєри і телемовники розгорнули цінове протистояння

За умов економічної нестабільності та зниження рекламних бюджетів медіабаєри прагнуть вплинути на великих телемовників підчас весняного upfront (вид продажів телевізійної реклами, який передбачає привілейовані умови купівлі, розміщення у найкращих програмах великих телемовників, - ТК). Вони вимагають, зокрема,  більшої гнучкості та зменшення цін, повідомляє Mediabuyerplanner.com.

З іншого боку, щонайменше одна мережа - CBS – публічно заявила, що, навпаки, підвищить ціни цього року. Інші телекомпанії говорять, що ще не визначилися у ціновому питанні. Проте крівники мереж не обіцяють баєрам легких переговорів. На їхню думку, якщо баєри висунуть «нерозсудливі вимоги», переговори на ринку upfront будуть тривалим. І якщо покупці й надалі будуть затягувати час і наполягати на своїх вимогах, зазначають представники CBS, мережа готова чекати та сфокусуватися на іншому виді продажів - scatter (інший ринок розміщення, противага upfront, - ТК)».

Як зазначають аналітики, мережі очікували цього року падіння продажів інвентарю (рейтингів) на 5%, у порівнянні з типовим роком. Водночас вони розраховували підвищити ціни приблизно на 3%. Або на стільки, щоб відшкодувати втрати від зменшення попиту на інвентар. Така стратегія дозволила б досягти таких середніх результатів, за яких підсумкове зниження доходів становило б лише 1-2%.

Протистояння між великими телемережами та баєрами може добре відбитися на рекламних доходах кабельних мереж. Представник компанії Hewlett-Packard нещодавно заявив, що близько 40% рекламодавців оголосили про зменшення бюджетів. До категорій, у яких очікується падіння, входять туризм, фінанси та авто. І якщо великі телекорпорації важко йтимуть на поступки, баєри схилятимуться до перерозподілу бюджетів на користь кабельників.

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10501
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Влад
5527 дн. тому
Весіннього?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду