Нацрада не віддає зв’язківцям телевізійні частоти

4 Березня 2009
20841
4 Березня 2009
17:32

Нацрада не віддає зв’язківцям телевізійні частоти

20841
Нацрада не віддає зв’язківцям телевізійні частоти
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 4 березня не погодила проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Державної програми ефективного використання радіочастотного ресурсу України із застосуванням перспективних радіотехнологій». Голова Нацради Віталій Шевченко заявив, що непогодження цього документу є принциповою позицією Нацради, оскільки в ньому ідеться про використання частотного ресурсу, призначеного для потреб телебачення, для розвитку новітніх технологій зв’язку. 
 
«Зв’язківці вкотре роблять наїзд на телебачення. Якщо їм вдасться провести цю програму – телебачення буде позбавлене частотного ресурсу», - так охарактеризував цей проект  Ігор Курус, перший заступник голови Нацради. 
 
Нагадаємо, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення неодноразово звертала увагу на неприпустимість використання телевізійного частотного ресурсу операторами зв’язку.
 
Зокрема клопотанням регуляторного органу в галузі телебачення Президент України Віктор Ющенко указом від 27 листопада № 1093/2008 призупинив дію деяких положень постанови № 942 Кабінету Міністрів від 22 жовтня 2008 року, заборонивши продовжувати термін використання діапазону 840,45 - 842,97 МГц (що відповідає 67 телевізійному каналу) операторами СDМА до 1 січня 2016 року. Нагадаємо, що за  СDМА цей діапазон закріплено лише до кінця 2012 року, а далі в у смузі радіочастот 822 - 846 МГц (що відповідає 65 - 67 телевізійним каналам) буде розгортатися цифрове наземне мовлення у стандарті DVB-Т.
 
«Детектор медіа»
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20841
Теги:
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
mura
5547 дн. тому
Еще одно подтверждение полного непрофессионализма Нацрады. Никакое решение "коллегиального органа оранжевых журналистов" не сможет остановить развитие CDMA, потому что решение о его выборе принял Китай.
5547 дн. тому
Ще конкурс не оголосили, а Нацрада вже веде торги за частоту у Києві. Причому тут зв"язківці?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду