«Агора Преса» купила шопінг-журнал Magazin

2 Березня 2009
11720
2 Березня 2009
16:38

«Агора Преса» купила шопінг-журнал Magazin

11720
«Агора Преса» купила шопінг-журнал Magazin

Дочірня компанія польської медіагрупи Agora SA «Агора Преса» придбала права на видання глянцевого журналу Magazin. Це буде перший друкований проект групи в Україні (до цього вона розвивала лише інтернет-напрям).

Як повідомляється у прес-релізі, «Агора» придбала торгову марку Magazin у грудні 2008 року. За інформацією «ТК», раніше видавцем журналу було ТОВ «Магазин», створене кількома відомими торговими марками. Журнал виходить з 2004 року.

За даними «ТК», спочатку «Агора» планувала запустити власний шопінг-проект, задля чого на початку осені 2008 року найняла та звозила на навчання до Польщі персонал. Із початком економічної кризи було вирішено відкласти запуск. Коли проект Magazin був виставлений на продаж, компанія придбала його, провела рестайлінг та майже повністю замінила персонал. Головним редактором було призначено Ірину Стефан, директором – Наталю Шпітковську.

У січні та лютому журнал не виходив. Номер за березень вийде оновленим та видозміненим. «За концепцією й наповненням журнал тепер буде нагадувати Avanti – шопінг-журнал №1 в Польщі», - говориться у повідомленні. «Перезапуском журналу Magazin – першого українського шопінг-видання - ми спробуємо повторити успіх Avanti в Україні», – говорить Стася Міодушевська, директор з PR та маркетингу «Агора Преса» в Україні. Компанія також зазначає, що в Польщі видання про шопінг – сегмент ринку, що зростає найшвидше.

Новий (березневий) Magazin складається з трьох розділів - «Мода», «Краса» та «Вітрина». «Мода» – найбільший – включає нові колекції одягу, взуття та аксесуарів, які можна придбати в українських магазинах. «Краса» – це огляд новинок косметики та парфумерії, поради візажистів, стилістів і косметологів. «Вітрина» – акції, знижки, огляд нових колекцій. Наклад журналу становитиме 30 тисяч екземплярів.

На українському ринку преси існує кілька видань подібного формату. Зокрема, у квітні минулого року УМХ запустив шопінг-гід SHOP&Shopping, у кількох видань існують відповідні тематичні додатки.

Про Agora SA: один з найбільших польских медіа-холдингів Agora SA був утворений перед парламентскими виборами в Польщі в 1989 році. З 1999 року акції компанії Agora SA представлені на біржах Варшави й Лондона. Сьогодні існує декілька основних напрямків діяльності меді-холдингу: видавництво газет і журналів, радіо, інтернет, зовнішня реклама.
В травні 2007 року компанія Agora SA відкрила представництво в Україні.
Першим проектом компанії «Агора Україна» стала інтернет-платформа блогів Blox.ua. Сайт було запущено в січні 2008 року. Восени 2008 року з’явився ігровий портал ChikiDriki.ua. Трохи пізнише до цих інтернет-проектів приєдналися AdBroker – сейлз-хаус інтернет-реклами й Plitkar.com.ua – сайт про життя «зірок».

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11720
Теги:
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Оксана
5379 дн. тому
Агора уволила весь свой персонал, и готовится к закрытию бизнеса на Украине. Журнал "Магазин" выходить больше не будет. Вы еще не сотрудничаете с надежной компанией Агора? ТОгда они ждут вас! :)
Rowdy
5541 дн. тому
Журнал требует дотаций. Очень немаленьких... Сейчас, минимум на 2 годика. 'Обслугу' поменяли правильно, старая вообще не тянула...
Пуговкин
5542 дн. тому
В то же время, Agora SA провела массовые сокращения в другом ее подразделении, Агора-Украина, которое занималось интернет-разработками. Уволены более 70% сотрудников. Подавляющее большинство людей было уволено без выходного пособия. Это характеризует компанию как ненадежную и нестабильную.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду