Зареєстровано законопроект про внесення змін до закону «Про рекламу» щодо інформації, яка не вважається рекламою

2 Березня 2009
12947
2 Березня 2009
12:14

Зареєстровано законопроект про внесення змін до закону «Про рекламу» щодо інформації, яка не вважається рекламою

12947
Зареєстровано законопроект про внесення змін до закону «Про рекламу» щодо інформації, яка не вважається рекламою
27 лютого у Верховній Раді України зареєстровано проект закону «Про внесення зміни до статті 1 Закону України "Про рекламу" щодо інформації, яка не вважається рекламою» (реєстраційний номер 4125).
 
Автор законопроекту, народний депутат Роман Ткач (НУ-НС), пропонує до визначення поняття «реклама» в статті 1 закону «Про рекламу» додати речення: «Не вважається рекламою розповсюдження в будь-якій формі та в будь-який спосіб повідомлень про конкретні заходи, які були проведені благодійними чи іншими неприбутковими організаціями, про здійснену ними роботу із зазначенням інформації про такі благодійні чи інші неприбуткові організації, за умови, що здійснення зазначених заходів чи роботи є їхнім основним видом діяльності».
 
У пояснювальній записці до проекту закону пан Ткач зазначає, що розповсюдження інформації про роботу органів влади та органів місцевого самоврядування також не вважається рекламою. На думку автора, розповсюдження інформації про діяльність благодійних організацій не має за собою жодних комерційних цілей. Але через занадто широке визначення терміну «реклама» в законі, благодійники не завжди мають змогу інформувати населення про здійснену ними роботу і проведені заходи.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12947
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
lol
5544 дн. тому
а там вже є ось таке - соціальна реклама - інформація будь-якого виду, розповсюджена в будь-якій формі, яка спрямована на досягнення суспільно корисних цілей, популяризацію загальнолюдських цінностей і розповсюдження якої не має на меті отримання прибутку;
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду