Журналістів ТРК «Ера» примусили перейти на 4-годинний робочий день

24 Лютого 2009
6847
24 Лютого 2009
13:42

Журналістів ТРК «Ера» примусили перейти на 4-годинний робочий день

6847
<b>Журналістів ТРК «Ера» примусили  перейти на 4-годинний робочий день</b>

Журналістів телерадіокомпанії «Ера» примушують писати заяви про перехід на 4-годинний робочий день. Мотивація, яку вони мають вказувати в заяві: «у зв’язку з сімейними обставинами». Про це «Детектор медіа» довідалась із власних джерел у телекомпанії.

 
Як пояснило джерело «ТК», яке побажало лишитися неназваним, дирекція каналу поставила умову: той, хто не напише таку заяву, не отримає грошових виплат, які компанія заборгувала працівникам за 2008 рік.
 
За словами іншого журналіста «Ери», який також не побажав оголосити своє ім’я, подібні заяви написали усі співробітники компанії близько двох тижнів тому. Після цього компанія розрахувалася за минулий рік, натомість кошти, зароблені за січень, працівникам досі не виплачено.
 
Головний редактор інформаційного мовлення Дмитро Теленков, не захотів ані підтвердити, ані спростувати дану інформацію, але попросив «ТК» звернутися по коментар до генерального директора компанії Світлани Шеншинової.  
 
Пані Шеншинова від коментарів відмовилася.
  
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6847
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Оранж
5540 дн. тому
На майдан бегите.Кричали ведь - Ющенко ТАК, а выходит не так,а за деньги...
Оранж
5540 дн. тому
На майдан бегите.Кричали ведь - Ющенко ТАК, а выходит не так,а за деньги...
Jane
5544 дн. тому
празДничным))
Jane
5544 дн. тому
Как "вся политика" (пламенные речи) у народа решаются за празничным столом, так и у нас все "революции" делаются в форумах
Іван
5544 дн. тому
Удивленный: "Остальные инвесторы посмотрят, и у себя сделают так же. Попытаются, по крайней мере." Облиште! Як казав Жеглов, "Наш пахан не глупее ихнего!" Прямо всі сидять і чекають, що там на "Ері" втнуть поганого, може і ми в себе таке зробимо. Щось схоже відбувається буквально всюди. Тут можна хіба погодитися з 123, як ще Податкова не зацікавилася. А на колектив "Ери" не женіть! Ще до недавнього часу концентрація профі там була досить висока. Та й зараз окремі особи лишилися. І продукт, попри погану технічну базу, робили достойний. Але навіть найкращий і найпрофесійніший колектив не допоможе, коли музику замовляє сліпий глухий ідіот.
Удивленный, Белый и Пушистый
5544 дн. тому
Калашникову: С таким коллективом журналистов, как на "Эре", никакой революции не сделаешь. Вообще, диву даюсь. Сразу всему коллективу ТЕЛЕКАНАЛА дали под дых, а они молча согласились и написали заявления. Остальные инвесторы посмотрят, и у себя сделают так же. Попытаются, по крайней мере. Я вот одного не могу понять, а как же ПРОФСОЮЗ? Ведь столько слов было о нем, какие-то были у него выборные представители, одни, другие. И что? Когда была возможность дешево пиариться, пиарились. А когда гром грянул - молчат и крестятся? Печально. Почему журналисты еще так сяк могут провести "расследования" в других сферах, но в собственной оказались бессильны? На эту страну все мысленно давно забили и предпочитают не тратить нервы лишний раз?
Калашников
5545 дн. тому
Телекомпания Эра , при нынешнем бездарном маркетинге, где вместо развития и смены глупого формата - провели чистку неугодных, превратилась в продакшен студию. Денег на компании небудет, а выживать будут за щет сокращений и обещаний. Выход один! Ставить професионального кризис менеджера, менять формат, привлекать нестандартные проекты. С тем коллективом , что был, можно и вторую революцию сделать!
Деркачам-срачам
5545 дн. тому
А кого благодарить за то, что ты таким уродился? Не буду говорить, что собой представляет Эра и проч., но сам принцип "пусть вообще скажут спасибо..." совершенно неприемлем. У нас что, журналисты на Телекритике только попиариться собираются? Где нормальные расследования того, что происходит в медиа, каким беспределом занимаются инвесторы под ловким прикрытием "кризис". Классно, кризис крышует уродов, подбрасывающих рабам по 20-30% черной зарплаты - чтобы не издохли совсем. Не пора ли серьезную тему поднимать уже? С комментариями юристов, профсоюзов, распиареных же Телекритикой соболевых с кипиани - не все ж о себе да о себе :).
123
5546 дн. тому
Ну напевно вже всі телеканали перейшли на 4 годинний робочий день. Зокрема телеканал ТОНІС ще в грудні 2008 роздав всім працівникам надруковані заяви і теж "за сімейними обставинами прошу перевести мене на 4 годинний робочий день", а працівнику треба було лише вписати від руки своє прізвище і розписатись і тепер офіційна зарплата на ТОНІСу 400 грн:)))) а за січень люди і до цього часу не отримали гроші. Просто дивно що Податкова на таке не реагує і невже не підозріло що весь канал різко за сімейними обставинами вирішили працювати 4 години на добу і все заяви надруковані а не написані від руки.
Jane
5546 дн. тому
Заметьте, бурных комментариев по поводу невыплат зарплат все меньше и меньше...касается всех каналов...привыкаем)))
Телеграфист
5546 дн. тому
А журналистам "Киевского телеграфа" тоже 4 часа работы в день ожидать?
колега
5546 дн. тому
співчуваю ЕРівцям. Підозрюю, що керівництво каналу не сидить без зарплатні.
ДеркачЪ
5546 дн. тому
Пусть вообще скажут спасибо, что хоть что-то платят
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду