Нацрада не хоче сертифікувати директорів ТРО

19 Лютого 2009
19164
19 Лютого 2009
08:17

Нацрада не хоче сертифікувати директорів ТРО

19164
Нацрада не хоче сертифікувати директорів ТРО
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 18 лютого обговорила проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України у сфері інформаційної безпеки».
 
Ідеться про внесення змін до 12 законів України. Частину з цих змін члени Нацради схвалили, але частину вирішила обговорити додатково. Для цього це рішення прийняли за основу і запропонували винести законопроект на громадське обговорення. За словами Ігоря Куруса, першого заступника голови Нацради, найближчим часом документ буде оприлюднено на сайті Нацради.
 
Схвалення членів Нацради отримали такі пункти законопроекту, як зміна порядку анулювання ліцензії (раніше це робив суд, тепер це додається до повноважень Нацради), податкові пільги на виготовлення теле- і кінопродукції, митні пільги на ввезення обладнання для цифрового мовлення, перегляд ставок ліцензійного збору. Негативну реакцію у членів Нацради викликали питання, пов’язані із спробами покласти адміністративні функції на регуляторний орган (запровадити сертифікацію директорів телерадіокомпаній).
 
Також Нацрада піддала критиці концепцію створення системи суспільного телебачення і радіомовлення, розроблену Держтелерадіо, проте проголосувала за погодження документу з формулюванням «погодити в частині, що узгоджується з Указом Президента про запровадження суспільного мовлення до 1 вересня 2009 року».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19164
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду