Народний депутат Степан Курпіль хоче захистити підприємства з розповсюдження ЗМІ

12 Лютого 2009
9279
12 Лютого 2009
16:42

Народний депутат Степан Курпіль хоче захистити підприємства з розповсюдження ЗМІ

9279
Народний депутат Степан Курпіль хоче захистити підприємства з розповсюдження ЗМІ
У парламенті 11 лютого 2009 року зареєстровано проект постанови про внесення змін і доповнень до Постанови Верховної Ради України «Про запровадження мораторію на виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, у тому числі бібліотек, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження», №4051, яку ініціював народний депутат член фракції БЮТ Степан Курпіль.
 
Як повідомив «Детектор медіа» пан Курпіль, у назві постанови він пропонує слово «книгорозповсюдження» замінити словами: «з розповсюдження книг та преси». «Оскільки всі описані в попередній постанові речі стосуються не тільки підприємств книгорозповсюдження, а й підприємств із розповсюдження ЗМІ», – зазначив народний депутат.
 
«Детектор медіа»
 
 
Проект
Вноситься народним депутатом України,
С. В. Курпілем
 
ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ
 
Про внесення змін та доповнень до Постанови Верховної Ради України
«Про запровадження мораторію на виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, у тому числі бібліотек, видавництв, книгарень, підприємств книго розповсюдження»
 
 
Верховна Рада України п о с т а н о в л я є :
 
1. У назві Постанови Верховної Ради України від 16 січня 2009 року №901-VІ «Про запровадження мораторію на виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, у тому числі бібліотек, видавництв, книгарень, підприємств книго розповсюдження»
слово «книго розповсюдження» замінити словами: «з розповсюдження книг та преси».
2. Абзац 1 пункту 1 Постанови викласти в наступній редакції:
«припинити прийняття рішень та призупинити виконання раніше прийнятих рішень про виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, у тому числі бібліотек, видавництв, книгарень, підприємств з розповсюдження книг та преси із займаних ними на законних підставах приміщень державної та комунальної власності, а також про знесення існуючих кіосків з продажу друкованих засобів масової інформації;»
3. В абзаці 2 пункту 1 Постанови слово «книго розповсюдження» замінити словами «з розповсюдження книг та преси».
4. У абзаці 1 пункту 2 Постанови після слів «забезпечення громадян» доповнити словами: «кіосками з продажу друкованих засобів масової інформації (преси) у розрахунку на одну тисячу мешканців та».
5. Абзац 2 пункту 2 Постанови викласти у наступній редакції:
«розробити порядок розміщення книжкових магазинів у будівлях державної власності, а також кіосків з продажу друкованих засобів масової інформації (преси) на земельних ділянках у розрахунку на одну тисячу мешканців, та встановлення пільгових ставок орендної плати за наймання у будівлях державної власності площ, які використовуватимуться для продажу книговидавничої продукції, а також за користування земельними ділянками, які використовуватимуться для розміщення кіосків з продажу друкованих засобів масової інформації (преси);»
6. Абзац 3 пункту 2 Постанови викласти у наступній редакції:
«невідкладно розробити проект закону щодо заборони виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, у тому числі бібліотек, видавництв, книгарень, підприємств з розповсюдження книг та преси із займаних ними на законних підставах приміщень державної та комунальної власності, а також знесення існуючих кіосків з продажу друкованих засобів масової інформації.»
7. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
 
 
Голова Верховної Ради України                             В. ЛИТВИН
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9279
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Бізнес Курпіля
5562 дн. тому
Курпіль є власником великої мережі з розповсюдження преси у Львові - кіосків "Високий Замок" - тому захищає свій бізнес.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду