Видавництво ITC Publishing закрило журнал Autocar, а «Коміздат» – журнал PC World Ukraine

3 Лютого 2009
19161
3 Лютого 2009
18:41

Видавництво ITC Publishing закрило журнал Autocar, а «Коміздат» – журнал PC World Ukraine

19161
Видавництво ITC Publishing закрило журнал Autocar, а «Коміздат» – журнал PC World Ukraine
Видавництво ITC Publishing припинило випуск української версії журналу Autocar. Як повідомили «ТК» у видавництві, грудневий номер журналу був останнім, і наразі випуск нових чисел не планується. Редакція журналу вже не працює у видавництві.
 
Autocar – найстаріший автомобільний журнал у світі. Щомісячне українське видання виходило з 2005 року заявленим накладом 22,5 тис. одиниць. Його останнім головним редактором значився Олександр Пішванов. Журнал займав 9-ту позицію серед 11 інших автомобільних видань за рівнем знання читачами (дослідження GfK, 2007 рік).
 
Нагадаємо, восени 2008 року холдинг KP Media за суму близько 1 млн. доларів придбав частку в ТОВ ITC Publishing, яке спеціалізується на виданнях комп’ютерної тематики і, зокрема, видає журнали «Компьютерное Обозрение», «Домашний ПК», DFoto, Mobility і Gameplay і володіє низкою інтернет-ресурсів.
 
Також нещодавно «Коміздат» - видавництво аналогічної, що і ITC Publishing, спеціалізації закрило журнал PC World Ukraine. За словами екс-головного редактора журналу Володимира Барановського, рішення видавців зумовлене, головним чином, кризою: «На це вплинуло багато різних факторів, зокрема й те, що багато рекламодавців зменшили свої бюджети». Усіх співробітників скорочено, в тому числі й 7 журналістів.
 
Журнал PC World Ukraine – найстаріше комп’ютерне видання в Україні. Виходило з 1991 року під назвою «Компьютеры + Программы». У січні 2006 року був проведений ребрендинг і журнал став називатися PC World Ukraine. Журнал видавався за ліцензією міжнародної компанії ITG, проте українське видання виходило з локальним контентом.
 
Видавництво «Коміздат» видає також журнали «ComputerWorld/Украина», «Корпоративные системы», «Директор информационной службы (CIO)», «Сети и телекоммуникации», «Шпиль!» і «Гурмэ».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19161
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду