Рекламна кампанія «Американське сало», спрямована проти США і Віктора Ющенка, переміститься з Москви до України

3 Лютого 2009
17424
3 Лютого 2009
16:13

Рекламна кампанія «Американське сало», спрямована проти США і Віктора Ющенка, переміститься з Москви до України

17424
Рекламна кампанія «Американське сало», спрямована проти США і Віктора Ющенка, переміститься з Москви до України
На минулих вихідних у московському метрополітені з’явилися рекламні банери із зображенням бляшанок і написом «Американське сало». У розробці кампанії брали участь політтехнологи партії «Справедлива Росія», за чиїм задумом банери мають викликати в громадян України й Росії неприйняття до всього американського та пов’язати американську експансію з Віктором Ющенком. Автори реклами кажуть, що найближчим часом розпочнуть кампанію в Україні й витратять на неї 9 млн. доларів, пише газета «КоммерсантЪ».
 
На плакатах розміром 2х4 м, виконаних у стилістиці робіт Енді Ворхола «Суп Кемпбелл», намальовані шість бляшанок із зображенням американського прапора, написом «Американське сало» і перерахуванням сортів продукта – «класичне», «у шоколаді», «під борщ». Окрім посилання на сайт vokr.ru, банери не містять жодної іншої інформації.
 
Як з’ясував «Коммерсант», сайт vokr.ru присвячений руху «Воїни креативу», який об’єднує політтехнологів і піарників і метою якого є «захист національних інтересів Росії в країнах ближнього й дальнього зарубіжжя за допомогою креативу». На сайті пояснюється, для чого потрібне «Американське сало»: «Вызвать недовольство у населения Украины проникновением дешевых некачественных американских продуктов питания, а еще шире – вообще недовольство Америкой, связать американскую экспансию в традиционные для Украины отрасли с кандидатурой Виктора Ющенко». Для просування ідеї «Воїни креативу» пропонують створити фірму, яка б закуповувала консерви у США і продавала їх за низькими цінами в Україні.
 
Координатор руху «Воїни креативу», один з політтехнологів партії «Справедлива Росія», Михайло Ковальов підтвердив «Коммерсанту», що «Американське сало» присвячене президентським виборам в Україні. Він заявив, що найближчим часом кампанія з бюджетом у 9 млн. доларів стартує в Україні, а презентацію в московському метро пояснив тим, що «російську громадську думку теж треба підготувати». Замовників кампанії він відмовився називати.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17424
Читайте також
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Пилип з конопель
5715 дн. тому
2 WWW - Украина от России отличается многим. Что неудивительно - теперь это разные страны. И с каждым годом все более разные. Ничем не отличаются во всех странах и во все времена подонки. Они есть в России, есть они и в Украине. Одинаковы также захватчики, интервенты, империалисты. Но вот тут и главное отличие двух стран - в России идеология интервента и захватчика культивируется уже на государственном уровне и за бюджетные средства. Оттуда и 9 млн. А в Украине таковых нет (как и денег) и быть не может. Тем более на государственном уровне. А вот патриотов своей страны (в том числе и с русскими, и с еврейскими фамилиями) уже предостаточно. В России в это не верят. Понятно, почему: русские живут в государстве. Но у них нет страны. в Украине все наоборот - здесь фактически нет государства. Но есть страна. Да, не на все 100%, но уже есть. И любая попытка эту страну проверить на прочность сработает как катализатор - все 100% и даже 120% будут за пару дней. В т.ч. в Донецке. === А Боді Київському респект за позитивну реакцію на москальські фінти - я б до набору додав би ще улюбленої медової з перцем. З холодильничка. А от стосовно альтернативної кампанії зробив би одну корективу - не "російські", а "путінські". Зрештою, відповідь має бути симетричною. А до, власне, росіян я особисто ставлюся як до сусідів. З якими, попри намагання політиків, варто жити дружно.
WWW
5715 дн. тому
Знаете, чем отличается Россия от украины? Тем, что в Москве есть эти 9 млн. долларов на лоббирование своих интересов в Киеве, а у Украины таких денег нет - только трёп на форуме. Причём не сомневайтесь: эти 9 млн. киевские масс-медиа возьмут, не откажутся, сейчас от рекламных денег никто не откажется. И во Львове возьмут, тоже не сомневайтесь. Вот и вся мораль.
Roman
5715 дн. тому
Дядькові на ймення "кієвлянін". У нас, на Галичин,і люди кличуть себе часом русИнами, а не русскімі. Вуха помий. і вулиця у ЛЬвові Руська, а не русская. Кацапи все гребуть під себе. А то ваш біснуватий Пйьотр почав називати Московію на грецький манер РОсією.
Киевлянин
5715 дн. тому
Вот мнение лидера этих "креативщиков" об Украине: «Украина» - само это «государство», и его «история» представляют из себя низкопробную фальшивку. Достаточно сказать, что еще 150 лет назад даже в Галиции никто не называл себя украинцем, а все называли себя русскими. Так за 100 лет удалось расколоть единый русский народ и противопоставить одну его часть другой. Из ничего возник целый новый «народ» и новое «государство», все построенное на антирусскости (другое название «антирусскости» — Украина)". - А .Матвейчев, типа политтехнолог. Вопросы еще есть?
Бодя Київський
5715 дн. тому
Не знаю, не знаю... Москальські фінти породжують в мене прямо протилежне бажання - піти на найближчий ринок і купити кільо нашого національного сальця. Запашного, "класичного" такого, якраз "під борщик"... ...А ще можна розпочати (у вільний час, для душі, незлостиво - як сусіди до нас:)) альтернативну кампанію - "Русскіє щі", з "перерахуванням сортів продукта" - "с бєрьозой", "с лаптямі", "антікрізісниє - із балалайкі"... І подивитися на реакцію - інтірєсно ж буде...
вільний гречкосій
5715 дн. тому
Продаю фермам гній "Русское гавно" :))) Тона - $1.
рівноденник
5715 дн. тому
еге. поки не дочитав текст до кінця, не втямив, на що має наштовхувати «гамериканське сало». посміятися з українців? о так, розпалювання гамериканофобії є найкращим захистом інтересів Росії, хоч би не казали це у відкриту :)
Ева
5715 дн. тому
С точки зрения пересічного українця, к каковым себя отношу - цели "вызова недовольства населением Украины" - явно не достигаются. Ибо никаких ассоциаций ни с салом, ни с Америкой - у меня при просмотре сего произведения - не возникло. И у всех моих сотрудников, опрошенных в свободное от основной работы время - реакция была ровно такая же. В общем, настолько креативно - что совершенно недоступно среднему уму. И не среднему пожалуй тоже. Первый блин кампании - совершенным комом, как по мне. Ждем-с следующих блинов?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду