«Українська правда» звинувачує прес-службу Президента в ігноруванні журналістських звернень

26 Січня 2009
11224
26 Січня 2009
16:54

«Українська правда» звинувачує прес-службу Президента в ігноруванні журналістських звернень

11224
«Українська правда» звинувачує прес-службу Президента в ігноруванні журналістських звернень
Секретаріат Президента вже протягом місяця ухиляється від відповіді на відкриту заяву видань «Українська правда» і «Кореспондент» щодо запитань інтернет-користувачів Президенту України. Про це ідеться в редакційному повідомленні на сайті «УП».
 
Нагадаємо, що 23 грудня, на підсумковій прес-конференції Президент України Віктор Ющенко та його прес-секретар Ірина Ванникова заявили, що запитання, яке набрало найбільшу кількість голосів, «відображає інтереси російських інтернет-користувачів». У відповідь «УП» та «Кореспондент» оприлюднили відкриту заяву, у якій відкинули ці звинувачення, навівши дані внутрішньої статистики, за якими українські користувачі складали частку не меншу від 80% від загальної кількості тих, хто проголосував (зокрема, «УП» наводить точні дані: 82,31% читачів з України і 10,63% - з Росії). У заяві також вимагалося роз’яснення висловлювань Віктора Ющенка та Ірини Ванникової.
 
Керівник Головної служби інформаційної політики Секретаріату Президента України Лариса Мудрак пообіцяла відповісти «в рамках закону», але вже після того, як отримала офіційний запит. Поки термін, відведений законом на відповідь за офіційним запитом, не сплив, проте «УП» констатує факт: і гарант, і президентська прес-служба дозволили собі проігнорувати відкрите звернення, оприлюднене в ЗМІ.
 
Нагадаємо, що запитання, яке набрало понад 100 тисяч голосів інтернет-користувачів на трьох ресурсах та вийшло на перше місце, було таким (орфографію оригіналу збережено): «Шановний пане Президенте, скажіть будь-ласка, скільки нам (простим людям) потрібно Вам заплатити, щоб Ви разом з усіма депутатами ВР, міністрами, урядовцями назавжди виїхали за кордон і не заважали Україні нормально розвиватися?».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11224
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Киевлянин
5570 дн. тому
Да фиг они ответят по существу. Начнут мямлить очередной бред. И всё же не сдавайтесь! Буду ждать новостей. Удачи, настойчивости и терпения!
Антимоскалин
5570 дн. тому
Да все это заказуха Тимошенко и БЮТ.
Не гумус
5571 дн. тому
Молодці, що оживили цей запит!!! Я вже думав, що він канув у Літу. НЕ ЗДАВАЙТЕСЯ!!! Будемо чекати на відповідь СП по суті справи.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду