Головним редактором російського «Коммерсанта» став Азер Мурсалієв

14 Січня 2009
17662
14 Січня 2009
10:59

Головним редактором російського «Коммерсанта» став Азер Мурсалієв

17662
Головним редактором російського «Коммерсанта» став Азер Мурсалієв

Головним редактором газети «Коммерсант» призначено Азера Мурсалієва (на фото), котрий раніше займав посаду заступника головреда. Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на гендиректора видавничого дому «Коммерсант» Дем’яна Кудрявцева.

Як повіомляється, колишній головред видання Андрій Васильєв збереже за собою посаду шеф-редактора видавничого дому. Як уточнює агенція «Інтерфакс», рішення про призначення Мурсалієва на пост головного редактора прийняла рада директорів.

«У цій схемі немає нічого нового. Подібна конфігурація була у нас у видавничому домі у 2005 році», - сказав журналістам Андрій Васильєв.

За словами Дем’яна Кудрявцева, причиною перестановки стало те, що перед Васильєвим як перед шеф-редактором видавничого дому у новому році стоять декілька задач, на яких йому потрібно зосередитися.

Андрій Васильєв почав працювати у ВД «Коммерсант» у 1990 році. У 1996 році він перейшов на ОРТ, а у 1999 повернувся у видавничий дім і став головним редактором газети «Коммерсант». У червні 2005 року був звільнений від посади, і по квітень 2006 року очолював київську редакцію газети. У вересні 2006 року Васильєв знову став головним редактором російського «Коммерсанта».

Азер Мурсалієв до 2005 года керував відділом зовнішньої політики газети.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17662
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Шорох
5586 дн. тому
Для Фурсалиева... Потому что российский Коммерсант оказывает прямое влияние на украинский Коммерсант, в отличие от прессы Польши и Румынии. И потому, что для Азера Мурсалиева Коммерсант не первая газета на постсоветском пространстве, имеющая дочерние и сыновние издания в Киеве - вот и вся разница.
надоело!
5587 дн. тому
надоел этот маслянистый ... лицо Гоголева! я конечно понимаю, что вы подзаработали на его интервью под Новый Год а он удачно дотратил прекдставительский бюджет, но сколько ж можно!!!
Фурсалий Мамбеков
5587 дн. тому
Интересно, почему "Телекритика" никогда не пишет о кадровых перестановках, скажем, в прессе США, Великобритании, Франции, Германии или соседних Польши, Румынии и Венгрии? А там есть о чем сообщать. Или в ТК никто по-английски не читает или облом напрягаться? Ведь так просто залезть на русский сайт и скоппипейстить инфу. Причем русский "Коммерсант" никто в Украине не читает... Вот если бы Свирко подал в суд на Азера Мурсалиева, тогда дя - информповод. А так... Мурсалиев или Фурсалиев где-то в России - какая разница?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду